David Popovici este campion european la juniori la 50 de metri liber. „Mă bucur că mai adaug încă o medalie la colecție”

8 iulie 2022, 10:29

Cu 22 de secunde și 16 sutimi, David Popovici a câștigat spectaculos finala de 50 de metri liber. A obținut astfel a treia medalie de aur la Europenele de Înot pentru Juniori de la Otopeni.

Deși a terminat cursa la o distanță de aproape 40 de sutimi de următorul clasat, timpul obținut nu-l mulțumește pe deplin pe proaspătul campion.

DAVID POPOVICI: M-am simțit superbine. E o probă foarte scurtă cu care nu-s prea obișnuit. Însă vom vedea ce-am greșit, ce-am făcut bine și încercăm să îmbunătățim.

Bucuria fanilor din tribune a fost fără margini, deși se așteptau la o astfel de prestație după ce Popovici s-a calificat în finală cu primul timp al celor două serii.

Ziua a patra a competiției a adus noi succese echipei României. Campionul european la 1500 liber, Vlad Stancu, s-a calificat în finala de la 800 de metri liber, iar Andra Gorecki s-a calificat în finală de 200 de metri fluture.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE David Popovici, după câștigarea probei de 50 de metri liber: Da, încă una. A fost, probabil, cel mai strâns eveniment dintre probele mele individuale. Mă bucur că mai adaug încă una la colecție. M-am simțit superbine. E o probă foarte scurtă cu care nu-s prea obișnuit. Însă vom vedea ce-am greșit, ce-am făcut bine și încercăm să îmbunătățim.

ACTUALIZARE Imnul României, pentru aurul câștigat din nou de David Popovici!

ACTUALIZARE David Popovici a primit medalia de aur în proba de 50 de metri liber!

(w500) David Popo

ACTUALIZARE Aissia Claudia Prisecariu s-a clasat pe locul 6 în finala la 200 m spate feminin, un loc onorant pentru ea.

(w500) Aissia Pri

ACTUALIZARE Extraordinara probă făcută de David Popovici, la 50 de metri liber! Aur din nou la Europenele de Natație pentru Juniori!

ACTUALIZARE David Popovici a câștigat finala de 50 de metri liber și este campion european la juniori și în această probă!

(w500) David Popo

ACTUALIZARE Andra Gorecki s-a calificat în finala la 200 de metri fluture!

(w500) Andra Gore

ACTUALIZARE Andra Gorecki a terminat a treia în această semifinală!

(w500) Andra Gore

ACTUALIZARE Începe semifinala la 200 de m fluture feminin, cu românca Andra Gorecki!

ACTUALIZARE Cu 56,16, Bianca Costea a terminat a patra semifinala a doua de la 100 de metri liber și a noua în întreaga probă, loc cu care, din păcate, nu s-a calificat în finală.

(w500) Clasamentu

ACTUALIZARE Începe semifinala la 100 de metri liber feminin în care concurează Bianca Costea!

Programul de seară al sportivilor români:

17:06 – semifinale – 100 m liber feminin – Bianca Costea;

17:22 – semifinale – 200 m fluture feminin – Andra Denisa Gorecki;

17:32 – finala – 50 m liber masculin – David Popovici;

18:01 – finala – 200 m spate feminin – Aissia Claudia Prisecariu;

18:08 – premiere – 50 m liber masculin;

18:32 – premiere – 200 m spate feminin.

Bianca Costea a câştigat joi medalia de argint în finala probei de 50 m liber feminin, încheind cu timpul de 25 sec 34 sutimi. Calificată în ultimul act cu al treilea timp, Costea a fost depăşită în finală doar de Sandrine Nina Jazy din Germania, 25 sec 22sutimi, câştigătoarea medaliei de aur. Ultimul loc pe podium a fost ocupat de italianca Sara Curtis, cu 25 sec 39 sutimi.

Vlad Ştefan Stancu a adus, joi, a cincea medalie a delegaţiei României la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, el câştigând aurul în proba de 1.500 m liber masculin.

Deşi a intrat cu al cincilea timp în finală, Stancu a reuşit o cursă extraordinară pe care a încheiat-o în 15 min 05 sec 47 sutimi. Locul al doilea a fost ocupat de polonezul Krzysztof Chmielewski (15 min 13 sec 46/100), în timp ce medalia de bronz i-a revenit turcului Emir Batur Albayrak (15 min 15 sec 24/100).

”Sunt primul român din istorie care ajunge la 15 min 05 secunde. Vreau să le mulţumesc tuturor care şi-au făcut timp să vină aici să mă vadă, celor de acasă. Ştiam că polonezul e obişnuit să plece foarte tare, şi eu m-am decis să plec cu el şi să domin ultimii 200 m. Şi aşa am reuşit. A fost o cursă memorabilă, nu am cuvinte, a fost ceva excepţional. La aceste curse de fond trebuie să fii foarte bine pregătit, psihic şi fizic, şi trebuie să ai o tactică foarte bună”, a declarat Vlad Ştefan Stancu  după finală.

 

 

România are încă trei medalii în afara celor obținute joi:  aur la ştafetă masculin 4×100 m liber (David Popovici, Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu), aur la 200 m liber, obținut de David Popovici și argint la ștafeta mixtă de 4×100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu).

VEZI ȘI CE European de natație juniori – Vlad Stancu a câştigat titlul european la 1.500 m liber: Sunt primul român din istorie care ajunge la 15 minute și 05 secunde!

VEZI ȘI Aur pentru Vlad Stancu, la 1500 m liber, la Europenele de Natație pentru Juniori. Bianca Costea, argintul în finala fetelor. David Popovici, în finala de 50m liber, de pe prima poziție

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite