Simona Halep joacă a treia finală la Roma, după o semifinală senzațională câștigată în fața spaniolei Garbine Muguruza

20 septembrie 2020, 15:25

Simona Halep a început excelent meciul, cu break, pe care a reușit să-l confirme câștigând apoi pe propriul serviciu și anulând mingea de break a jucătoarei spaniole. Ghemul trei a fost unul foarte disputat, Simona a avut mai multe șanse pentru a face un nou break, însă Muguruza a reușit să-și facă serviciul.

(w500) Simona Hal

Ghemul următor a fost unul senzațional, în care sportiva noastră a revenit după ce a fost condusă cu 40-0 și a câștigat jocul pentru a se distanța la 3-1.

(w500) Garbine Mu

Simona a continuat cu nivelul excelent de joc și a reușit un nou break pentru 4-1. Românca își face apoi fără probleme serviciul, jucătoarea din Spania câștigă și ea pe propriul serviciu, scorul devine 5-2, Simona servind pentru primul set. Nu a reușit însă să încheie setul, Muguruza făcând break la zero. Sportiva noastră a încheiat însă primul set la 3, pe serviciul adversarei, după 38 de minute de joc.

(w500) Darren Cah

La pauza dintre seturi Muguruza a luat pauză pentru timeout medical și a revenit de la vestiare cu un bandaj la coapsă.

Setul doi a început echilibrat, cele două jucătoare câștigând pe propriul serviciu. Numărul doi mondial a reușit să facă prima break și s-a distanțat la 3-1, dar și-a pierdut imediat serviciul.

A făcut din nou break și scorul a devenit 4-2, pentru ca imediat să-și piardă din nou serviciul, scor 4-3.

 

Spaniola a egalat la 4, a făcut break-ul și a preluat conducerea pentru prima dată în meci, 5-4.

(w500) Simona Hal

A a servit apoi și a câștigat setul la 4, trimițând meciul în decisiv.

Setul trei a început cu un ghem pe serviciu câștigat la mare luptă de Halep, după ce a salvat mingi de break. Sportiva noastră a reușit apoi break-ul, confirmat cu câștigarea jocului pe propriul serviciu și s-a distanțat la 3-0 în decisiv.

(w500) Simona Hal

A urmat un joc extrem de disputat, cu mingi de ghem pentru Muguruza, dar în care Simona a reușit să se impună și să-și mărească avantajul în decisiv.

(w380) Simona Hal

Deși a avut mingi de 5-0, campioana noastră și-a pierdut serviciul și spaniola a reușit să câștige primul ghem din decisiv, scor 4-1.

A pierdut însă pe propriul serviciu ghemul următor, iar românca nu a reușit să încheie meciul pe propriul serviciu, Muguruza și-a crescut din nou nivelul de joc, a greșit mai puțin și a reușit break-ul pentru 5-2. Spaniola și-a făcut apoi serviciul și s-a apropiat la 5-3.

Sportiva noastră a servit din nou pentru meci, dar și-a pierdut serviciul la zero și odată cu el cel de-al doilea break pe care îl avea în fața spaniolei.

Simona a reușit apoi să câștige contra serviciului, după ce iberica a făcut două duble consecutive în finalul meciului, și să încheie setul și partida la 6-4. Românca se califică astfel în a treia finală la Roma, după cele disputate în 2017 și 2018, ambele pierdute în fața ucrainencei Elina Svitolina.

În acest meci Simona Halep a reușit doi ași și a comis două duble greșeli, în timp ce adversara ei a avut opt duble.

Românca a avut un procentaj de 68 la sută pe primul serviciu față de 57 iberica, a reușit 21 de lovituri direct câștigătoare, 35 Muguruza , care a cmois și mai multe erori neforțate: 37 la 22.

A fost un meci cu multe break-uri, nu mai puțin de 16, Simona reușind 9 din 18, iar Muguruza 7 din 15.

(w500) Statistica

Muguruza continuă să conducă în meciurile directe cu Simona Halep, cu 4-3. Precedenta confruntare dintre cele două a avut loc la Australian Open în semifinale, iberica impunându-se cu 7-6 (8), 7-5.

Pentru accederea în finală, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 150.000 de euro şi 585 de puncte WTA, iar în ultimul act al turneului va întâlni o jucătoare din Cehia –  pe învingătoarea dintre Karolina Pliskova (a doua favorită) şi Marketa Vondrousova (cap de serie numărul 12).

Deși toate celelalte meciuri s-au desfășurat fără public, organizatorii au permis prezența unui număr redus de spectatori la semifinale și finală.

(w500) SemifinalÄ

Simona Halep este neînvinsă de la semifinala din Australian Open, ea câştigând cele două turnee la care a participat de atunci, la Dubai în februarie și la Praga, luna trecută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite