Simona Halep este campioană la Dubai, unde obține al 20-lea trofeu al carierei

22 februarie 2020, 17:14

Simona Halep este doar a patra jucătoare care are mai mult de un titlu obținut la turneul din Emirate, după Justine Henin, Venus Williams și Elina Svitolina.

(w500) Simona Hal

Meciul, care a durat două ore și jumătate,  s-a desfășurat, la fel ca precedentele de la Dubai, într-o atmosferă specifică Fed Cup, foarte mulți suporteri români încurajând-o pe Simona din tribune.

(w500) Suporteri

(w500) Suporteri

În primul set, sportiva noastră și-a făcut greu primul serviciu, salvând minge de break pentru a egala la 1.

S-a mers apoi cu serviciul până la 3-2 pentru Rybakina, când jucătoarea kazahă a reușit breakul. Rybakina și-a făcut apoi serviciul, iar Simona a servit pentru a rămâne în primul set și a câștigat ghemul la zero. Sportiva din Kazahstan și-a făcut serviciul, deși Simona a avut mingi de break, și a încheiat primul set cu 6-3.

După primul set, Simona l-a chemat la on court couching pe antrenorul Artemon Apostu-Efremov.

(w500) Simona Hal

Sportiva din România și-a făcut serviciul în startul setului doi, salvând minge de break.

Rybakina a egalat la 1, apoi Simona și-a făcut fără probleme serviciul, după care a reușit breakul, pentru a duce scorul la 3-1. Fostul lider mondial și-a făcut apoi serviciul, nu fără emoții – a fost egalată după ce condusese cu 40-0 – iar scorul a devenit 4-1.

Kazaha și-a făcut apoi serviciul, deși românca a avut mingi de break, după care și-a luat breakul înapoi la zero și a dus scorul la 3-4. În acest moment, Simona a cerut un nou on court couching, care a avut efect – a reușit apoi breakul, după un ghem care a durat aproape 10 minute.

Sportiva noastră a servit apoi pentru set, pe car el-a încheiat cu 6-3 și a trimis meciul în decisiv.

(w500) Simona tri

În setul decisiv s-a mers cu serviciul până la 2-1 pentru Rybakina, când , pe fondul unui serviciu mai slab al româncei, care a comis și două duble greșeli, kazaha a făcut breakul și s-a distanțat la 3-1.

Românca și-a luat imediat breakul înapoi și a cerut din nou intervenția antrenorului. „Hai, Simo, poți! Fii bună cu tine!”, a încheiat Artemov Apostu intervenția. Fostul lider WTA și-a făcut apoi serviciul și a egalat la 3.

(w500) Simona Hal

Jucătoarea din Kazahstan și-a făcut apoi serviciul, iar Simona a egalat la 4. Rybakina a câștigat pe propriul serviciu, pentru 5-4, iar Simona și-a făcut serviciul pentru a egala la 5 și a rămâne în meci.

A reușit apoi break-ul, ducând scorul la 6-5. Rybakina a făcut însă rebreak și a trimis meciul în tiebreak, câștigat de Simona la 5. Campioana de la Wimbledon și-a adjudecat astfel cel de-al 20-lea trofeu al carierei.

(w500) Simona Hal

În acest meci, Halep a reușit cu 3 aşi şi 5 duble greşeli, în timp ce Rîbakina a avut 2 aşi şi 5 duble greşeli. Românca a avut un procentaj mai bun la primul serviciu (70%-63%), dar  mai slab la al doilea (35%-37%).

(w500) Statistica

Simona a avut mai puţine mingi direct câştigătoare, 28-30, dar şi mai puţine greșeli neforțate, 23-25. Românca a avut în final 115 puncte câștigate, față de 110 Rybakina.

Anul trecut, românca s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de elveţianca Belinda Bencic.

Simona a jucat cu  Rybakina finala cu numărul 37 din carieră, dintre care a câștigat 20.

A fost  prima finală jucată de sportiva noastră după cea de la Wimbledon, când a învins-o pe Serena Williams.

Pentru Rybakina, aceasta a fost deja a patra finală din acest an, după cele de la  Shenzhen, Hobart (unde a și câștigat) şi St. Petersburg.

Halep şi Rybakina s-au mai întâlnit o singură dată, însă partida s-a încheiat devreme. Se întâmpla la Wuhan, anul trecut, când Simona abandona la scorul de 4-5, în primul set, din cauza unei accidentări.

După acestă victorie, Simona a câştigat 470 de puncte WTA şi 696.860 de dolari.

Simona Halep s-a retras din turneul WTA de la Doha, care are loc săptămâna viitoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite