Mesajul despre toleranță postat pe Twitter de Barack Obama după violenţele de la Charlottesville a devenit cel mai popular din istorie

Barack Obama fotografie postată pe Twitter
Barack Obama fotografie postată pe Twitter
16 august 2017, 17:27

Tweet-ul lui Obama este o fotografie a sa alături de un copil asiatic, unul alb şi unul de culoare, însoțită de un citat din laureatul premiului Nobel pentru Pace, Nelson Mandela: „Nimeni nu se naşte urând pe altcineva din cauza culorii pielii, trecutului sau religiei„.

Citatul complet, care  a fost împărțit pe Twitter  în trei postări, face parte din cartea autobiografică a lui Nelson Mandela „Lungul drum spre libertate”:  ”Nimeni nu se naşte urând pe altcineva din cauza culorii pielii, trecutului sau religiei. Lumea învaţă să urască, iar dacă este învăţată să urască, atunci trebuie să fie învăţată să iubească. Pentru că iubirea este mai naturală inimii decât ura”.

Postarea a devenit cea mai populară din istoria Twitterului, cu peste 3 milioane de aprecieri, 1.2 milioane de repostări şi 47 de mii de mesaje, depășind precedentul record deţinut de mesajul cântăreţei Ariana Grande, după atentatul concertului său de la Manchester, din Marea Britanie –  cu 2,70 milioane de like-uri.

Mesajele postate de fostul președinte pe Twitter vin în contextul violențelor care au avut loc în orașul Charlottesville din statul american Virginia, unde autoritățile  au declarat sâmbătă starea de urgență,  după izbucnirea unor ciocniri între naționaliști albi și manifestanți antirasiști. Violențele s-au soldat cu moartea unei tinere și cu mai mulți răniți, după ce o mașină a intrat în manifestanții pașnici.

Preşedintele Trump a fost criticat pentru reacția sa la aceste evenimente. După ce inițial a avut un răspuns ambiguu, în urma presiunii politice şi publice, a condamnat explicit rasismul albilor şi i-a nominalizat  pe adepţii  grupării Ku Klux Klan, pentru ca ulterior să revină și să aibă din nou o poziție ambiguă, declarând că ambele tabere sunt vinovate pentru proteste. Donald Trump a primit chiar mulțumiri de la un fost lider al grupării Ku Klux Klan, David Duke, care a scris pe Twitter: „Mulţumesc, domnule preşedinte Trump, pentru onestitatea şi curajul de a spune adevărul despre #Charlottesville şi de a condamna teroriştii de stânga„.

În peste 150 de ani de existenţă, gruparea Ku Klux Klan a ucis  mii de negri şi alte minorităţi – etnice sau confesionale. În ultimele decenii activitatea mişcării a scăzut mult, dar recentele acţiuni demonstrează o revenire în actualitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite