Guvernatorul statului Virginia: Am un mesaj pentru toţi adepţii supremaţiei albe şi pentru nazişti – Plecați, nu sunteți doriți aici!

13 august 2017, 15:13

Un grup care demonstra pașnic împotriva extremiștilor a fost lovit în plin de o mașină. O tânără de 32 de ani a murit pe loc și 19 persoane au fost rănite.

Șoferul, un bărbat de 20 de ani, membru al unei grupări de extremă dreapta, a fost arestat și acuzat de omucidere. Și FBI a declanșat o anchetă în acest caz.

Nu au fost singurele violențe. Cel puțin încă 15 persoane au fost rănite în confruntări.

Președintele Donald Trump a condamnat violențele: Condamnăm în cei mai duri termeni  manifestările de ură, bigotism,  şi violenţă venite din multe părţi.

O reacție aspru criticată pentru formularea ambiguă. Mulți politicieni, de ambele tabere, consideră că președintele trebuia să-i numească pe vinovați, adică membrii ultranaționaliștilor.

Doi foști candidați republicani la președinție, senatorii Marco Rubio și Ted Cruz, au catalogat atacul cu mașină un act terorist și cer tratarea lui ca atare.

Foarte clar în poziția sa a fost guvernatorul statului Virginia, Terry  MCAuliffe: „Am un mesaj pentru toţi adepţii supremaţiei albe  şi pentru naziştii care au venit azi în Charlottesville.  Şi este un mesaj clar: Plecaţi acasă!  Nu sunteţi doriţi în această federaţie! Să vă fie ruşine! Vă pretindeţi patrioţi,  dar sunteţi orice, mai puţin asta.”

(w500) guvernator

Într-un incident separat, doi polițiști au murit după ce elicopterul cu care supravegheau protestele s-a prăbușit într-o padure de lângă Charlottesville.

Marșul naționalistilor albi a fost organizat după ce primăria din oraș a decis să înlăture statuia unui general care a condus forțele armate sudiste în timpul războiului civil din SUA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite