O maşină a intrat în mulţime în statul american Virginia, în timpul violențelor dintre naţionalişti albi şi contramanifestanţi

12 august 2017, 21:18

ACTUALIZARE O maşină a intrat în mulţime, la Charlottesville,  în timpul confruntărilor dintre  naţionalişti albi şi contramanifestanţi. Un prim bilanţ arată că un om a murit şi 19 au fost răniţi. Ambulanţele au intervenit de urgenţă.

Şoferul a fost reţinut de poliţie.

Autorităţile locale fac apel către oameni, inclusiv pe reţelele de socializare, să evite zona.

Guvernatorul statului decretase deja stare de urgenţă, din timpul confruntărilor.

ACTUALIZARE Sute de militanţi de extremă dreapta şi ultra-naţionalişti albi s-au luptat, la propriu, cu manifestanţi anti-extremişti. Grupările de dreapta vor să organizeze un miting în parcul central al oraşului.

Poliţia, dotată cu scuturi, a creat cordoane de securitate pentru a-i împiedica pe simpatizanţi să ajungă la locul adunării.

Situaţia este incertă şi există riscul unor noi incidente între cele două tabere. Poliţia estimează că mai multe mii de oameni vor lua parte la mitingul ilegal.

ACTUALIZARE Potrivit Reuters, președintele american Donald Trump a condamnat sâmbătă violențele care au izbucnit între naționaliști albi și contramanifestanți în orașul Charlottesville, din statul Virginia.

„Trebuie să fim TOȚI uniți și să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru acest tip de violență în America. Haideți să fim uniți”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

Oficialitățile locale din Charlottesville au aprobat în martie desfășurarea marșului de protest al naționaliștilor albi „Unite the Right” (Uniți dreapta), în centrul orașului, dar au anulat evenimentul și au decretat starea de urgență locală după izbucnirea violențelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite