Vizita Papei Francisc în România, binecuvântată. Soarele a ieșit în toate locurile în care a fost Suveranul Pontif, deși erau anunțate coduri de ploaie și vreme rea

2 iunie 2019, 20:49

Pentru prima zi a vizitei apostolice, meteorologii au emis un cod portocaliu de vremea rea în Capitală, care trebuia să intre în vigoare după-amiază. Dar soarele a strălucit până spre finalul zilei, când ploaia torențială a început. Credincioșii nu s-au speriat și au rămas de-a lungul traseului pe care Papa l-a parcurs în papamobil.

Impresionat de dorința credincioșilor de a-l vedea in orice conditii, Suveranul Pontif i-a salutat zâmbitor și i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

În a doua zi a vizitei Suveranului Pontif, la Şumuleu Ciuc, circa 85.000 de oameni au îndurat ploaia rece ca să-l vadă pe suveranul Pontif. La scurt timp după sosirea Papei Francisc, ploaia s-a oprit.

Ce s-a întâmplat la Iaşi va rămâne, cu siguranță, ca una dintre cele mai emoționante întâlniri pe care Papa Francisc le-a avut vreodată cu credincioșii. Orașul a fost sub cod portocaliu de vreme rea, iar pelerinii  au înfruntat o ploaie torențială cu grindină. Oamenii s-au adăpostit cum au putut, însă au uitat cu totul de această încercare atunci când a apărut Papa Francisc.

Atenționări de vreme rea au fost și în cea de-a treia zi și ultima a vizitei apostolice. De dimineață, norii de ploaie s-au strâns deasupra Câmpiei Libertății din Blaj, unde aproape 120.000 de oameni s-au adunat să asculte slujba oficiată de Papa Francisc și de reprezentanții Bisericii Greco-Catolice din România. Soarele a strălucit pe toată durata evenimentului.

Înainte de plecare, a plouat torențial pe aeroportul din Sibiu. Însă și aici, ploaia a încetat miraculos înainte de venirea Sanctității Sale pe aeroport.

Vizita Papei Francisc în România s-a încheiat, însă vremea instabilă, cu ploi și grindină, rămâne și în următoarele zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite