Vizita Papei Francisc în România, binecuvântată. Soarele a ieșit în toate locurile în care a fost Suveranul Pontif, deși erau anunțate coduri de ploaie și vreme rea

"Să sperăm că nu va ploua", le-a spus Papa jurnaliştilor în timp ce zbura către România. Şi într-adevăr, prin prezenţa sa, Suveranul Pontif a contrazis toate previziunile meteo. Fără excepţie, în fiecare loc unde Papa Francisc a fost aşteptat, ploaia s-a oprit chiar înainte de sosirea Sanctității Sale, iar soarele a învăluit sutele de mii de oameni veniţi să-l vadă.

02 Iunie 2019, 20:49 (actualizat 02 Iunie 2019, 22:08) Știrile TVR |
Vizita Papei Francisc în România, binecuvântată de soare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pentru prima zi a vizitei apostolice, meteorologii au emis un cod portocaliu de vremea rea în Capitală, care trebuia să intre în vigoare după-amiază. Dar soarele a strălucit până spre finalul zilei, când ploaia torențială a început. Credincioșii nu s-au speriat și au rămas de-a lungul traseului pe care Papa l-a parcurs în papamobil.

Impresionat de dorința credincioșilor de a-l vedea in orice conditii, Suveranul Pontif i-a salutat zâmbitor și i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

În a doua zi a vizitei Suveranului Pontif, la Şumuleu Ciuc, circa 85.000 de oameni au îndurat ploaia rece ca să-l vadă pe suveranul Pontif. La scurt timp după sosirea Papei Francisc, ploaia s-a oprit.

Ce s-a întâmplat la Iaşi va rămâne, cu siguranță, ca una dintre cele mai emoționante întâlniri pe care Papa Francisc le-a avut vreodată cu credincioșii. Orașul a fost sub cod portocaliu de vreme rea, iar pelerinii  au înfruntat o ploaie torențială cu grindină. Oamenii s-au adăpostit cum au putut, însă au uitat cu totul de această încercare atunci când a apărut Papa Francisc.

Atenționări de vreme rea au fost și în cea de-a treia zi și ultima a vizitei apostolice. De dimineață, norii de ploaie s-au strâns deasupra Câmpiei Libertății din Blaj, unde aproape 120.000 de oameni s-au adunat să asculte slujba oficiată de Papa Francisc și de reprezentanții Bisericii Greco-Catolice din România. Soarele a strălucit pe toată durata evenimentului.

Înainte de plecare, a plouat torențial pe aeroportul din Sibiu. Însă și aici, ploaia a încetat miraculos înainte de venirea Sanctității Sale pe aeroport.

Vizita Papei Francisc în România s-a încheiat, însă vremea instabilă, cu ploi și grindină, rămâne și în următoarele zile.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI