Viceprimarul sectorului 3 al Capitalei, Lucian Judele, cere ca lucrările de la Şcoala Mexic să se deruleze doar în weekenduri

Curte scoala joaca
Curte scoala joaca
6 octombrie 2023, 17:05

Viceprimarul Lucian Judele a sesizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care a informat că au fost efectuate controale la această şcoală şi a cerut sistarea orelor de curs în cadrul acestei unităţi şi relocarea copiilor într-o altă şcoală, până la finalizarea lucrărilor de renovare, în scopul asigurării siguranţei copiilor. Cu toate acestea, primarul Negoiţă şi directorul Şcolii Mexic „nu par să ia în seamă dispoziţia DSP Bucureşti”, potrivit unui comunicat al USR Bucureşti.

Lucian Judele a sesizat şi Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, solicitându-le să investigheze situaţia şi să ia măsurile corespunzătoare pentru rezolvarea acesteia.

Viceprimarul Judele a spus că părinţii au comunicat că nu au fost informaţi despre lucrările planificate şi că au aflat cu cinci zile înainte despre începerea acestora.

El a precizat că în prima săptămână, în cadrul programului „Şcoala Altfel”, părinţilor li s-a spus că toţi copiii sunt în siguranţă, dar niciunul nu a avut acces în unitatea de învăţământ pentru a verifica. De asemenea, Lucian Judele a menţionat că au existat cazuri în care părinţii nu au fost întrebaţi dacă doresc relocarea copiilor, iar grupe de şcolari fac orele împreună în aceeaşi sală.

Viceprimarul Judele a menţionat că „un alt aspect alarmant” este faptul că profesorii şi educatorii sunt ameninţaţi cu desfacerea contractului de muncă dacă dau detalii despre neregulile din şcoală, fapt care încalcă drepturile angajaţilor din învăţământ.

Viceprimarul Lucian Judele intenţionează să depună o plângere penală împotriva directorului Şcolii Mexic, acuzându-l de sechestrare, în timpul vizitei pe care a efectuat-o, miercuri, la această unitate, în calitate de reprezentant al autorităţii publice locale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite