Statul român face economii când e vorba de viața propriilor cetățeni. Medicii sunt nevoiți să le dea pacienților doze mai mici

22 iunie 2017, 18:27

Aceşti bebeluşi au câteva sute de grame sau grave malformaţii cardiace, cerebrale, digestive ori pulmonare. Medicii fac eforturi supraomeneşti să-i salveze, dar nu au bani suficienţi pentru a-i trata. Fondurile au fost tăiate şi în secţiile pentru adulţi.

Oamenii care vin în spital, aşteaptă cel mai bun tratament. Dar ce se întâmplă atunci când el lipseşte? E o situaţie cu care se confruntă aproape toate spitalele din ţară. Medicii trebuie să se descurce cu mai puţini bani. Imaginaţi-vă că e ca şi cum ei trebuie să trateze cu mai puţine medicamente, acelaşi număr de bolnavi.

Paturile din secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt ocupate de pacienţi care au făcut accidente vasculare cerebrale, care au traumatisme multiple sau sunt în comă.

În 2016, Spitalul Pantelimon a primit pentru ei un milion de lei. Anul acesta, i-au fost alocaţi doar 700.000 de lei. Şi în Unitatea de Primiri Urgenţe, situaţia e critică. Medicii au la dispoziţie puţin peste 4 milioane de lei pentru bolnavii de acolo – cu 40% mai puţin decât în 2016, deşi numărul pacienţilor a crescut cu 10%.

Mai mulţi doctori au depus deja memorii la Ministerul Sănătăţii.

„Spitalele au tot mai puțini bani pentru bebelușii prematuri. Medicii atrag atenția că micuții sunt în pericol”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite