Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Doha, după o revenire de senzație în meciul cu ucraineanca Elina Svitolina

15 februarie 2019, 17:54

Simona Halep a învins-o pe Elina Svitolina cu 6-3, 3-6, 6-4, după mai bine de  două ore de joc. În setul decisiv, Svitolina a condus cu 3-0 și 4-1, dar Simona a revenit și s-a calificat în cea de-a 34-a finală a carierei.

Jucătoarea din România a dominat primul set, a reușit două break-uri şi s-a impus cu 6-3.  În actul secund, Elina Svitolina a jucat mai bine, în timp ce Simona a greșit mai mult, ucraineanca adjudecându-și setul cu 6-3.

Setul al treilea a fost dominat în prima parte de  ucraineancă, Svitolina conducând cu 3-0 și 4-1. A avut trei mingi de 5-1, dar Simona Halep și-a ridicat nivelul de joc și a reuşit să întoarcă scorul. A câştigat cinci ghemuri la rând, obținând victoria în puțin peste două ore.

Simona Halep a mai reușit o revenire spectaculoasă într-un meci împotriva jucătoarei din Ucraina. Se întâmpla în 2017, în sferturile turneului de la Roland Garros. Simona a fost condusă cu set și 5-1, moment în care a început să recupereze ghem după ghem, până a egalat la 5-5. Cele două jucătoare au ajuns în tiebreak, unde Simona a bătut cu 8-6, deși Svitolina a avut și o minge de meci.  Simona a trecut cu bine peste acel moment și a punctat de 3 ori la rând, câștigând setul. Setul decisiv l-a câștigat cu un categoric 6-0.

Halep și Svitolina sunt acum  la egalitate în confruntările directe, 4-4, după ce ucraineanca câştigase ultimele trei confruntări, cea mai recentă anul trecut în finala de la Roma, cu 6-0, 6-4.

Simona Halep a câștigat trofeul la Doha în 2014 şi a fost semifinalistă anul trecut, când s-a retras din cauza unei accidentări.

Simona Halep şi-a asigurat după această victorie un cec de 84.850 dolari şi 305 puncte WTA.

În finala de sâmbătă, Simona va juca împotriva jucătoarei belgiene Elise Mertens (23 ani, 21 WTA), care  a dispus în penultimul act de germanca Angelique Kerber (31 ani, 6 WTA) cu 6-4, 2-6, 6-1, după o oră şi 46 de minute. Halep a câștigat ambele meciuri disputate până acum cu Mertens.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite