Simona Halep a câștigat primul meci la Turneul Campioanelor. Românca a învins-o pe Caroline Garcia cu 6-4, 6-2

23 octombrie 2017, 16:16

Am jucat un tenis foarte bun, nu e ușor să joci împotriva Carolinei. Am pierdut la Beijing împotriva ei, dar am avut în minte și meciul pe care l-am câștigat. Sper ca la meciul următor să joc chiar mai bine, a declarat Simona Halep după meci.

Garcia a început mai bine, a condus cu 1-0 și 2-1, dar Simona reușit să facă primul break al partidei la 3-2 și, chiar dacă franțuzoaica a egalat și a luat conducerea cu 4-3, Halep a avut o revenire senzațională, luand trei ghemuri consecutive pentru 6-4. Simona a câștigat primul act după ce ratase două mingi de set.

(w500) Simona Hal

Setul secund a început tot cu Garcia la conducere, 1-0, însă românca a egalat rapid și, cu două breakuri consecutive, a ajuns să conducă pe tabelă cu 5-1. A  cedat un ghem, la 5-2, dar a servit pentru meci și a câștigat setul 2 cu 6-2. Simona va disputa al doilea meci al turneului miercuri.

Simona Halep a reușit în acest meci 4 ași și a făcut 3 duble greșeli, la fel ca și Garcia. Fiecare a reușit câte 13 mingi direct câștigătoare, dar franțuzoaica a făcut mai multe erori neforțate (16-11).

Pentru această victorie, românca primește 250 de puncte WTA și  263.000 de dolari, în timp ce Caroline Garcia și-a asigurat 110.000 dolari și 125 puncte WTA.

A fost primul meci jucat de Simona din postura oficială de lider mondial. Sportiva din România a devenit numărul 1 mondial după semifinala de la Beijing, când a învins-o pe Jelena Ostapenko.

Halep și-a luat astfel revanșa, după ce a fost învinsă recent de Garcia chiar în finala de la Beijing.

La ediția din acest an a Turneului Campioanelor, Simona Halep, numărul 1 mondial, a fost repartizată în Grupa Roșie, alături de Elina Svitolina (Ucraina), Caroline Wozniacki (Danemarca) și Caroline Garcia (Franța). În cealaltă grupă, Grupa Albă,  se află Garbine Muguruza (Spania), Karolina Pliskova (Cehia), Venus Williams (SUA) și Jelena Ostapenko (Letonia).

Turneul Campioanelor a debutat duminică, cu primele două meciuri din Grupa Albă. Karolina Pliskova, numărul 3 mondial, a trecut de Venus Williams, numărul 5 WTA, iar Garbine Muguruza, nr. 2 mondial, a învins-o  pe letona Jelena Ostapenko, nr. 7 WTA, debutantă în acest turneu, cu 6-3, 6-4.

Este a patra prezență consecutivă a româncei la Turneul Campioanelor, care reunește cele mai mai bune opt jucătoare ale lumii. Cea mai mare performanță a româncei la acest turneu este finala jucată în 2014, când a fost învinsă de Serena Williams, pe care o învinsese în grupe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite