Reacții politice după ce președintele Iohannis a acceptat propunerea PSD pentru funcția de prim ministru

17 ianuarie 2018, 22:02

Opoziția critică decizia șefului statului. E regretabil că preşedintele Iohannis a ratat şansa de a limita dezastrul produs de PSD – au spus reprezentanții USR. Iar PNL a anunțat deja că va vota împotriva celui de-al treilea guvern PSD-ALDE. Liderul PMP, Traian Băsescu, spune, la rândul său, că preşedintele Iohannis a ales „cea mai comodă soluţie” pentru el. De altfel, la consultările de astăzi, doar PMP a venit cu o propunere concretă de premier.

Raluca Turcan: PNL va vota împotriva celui de-al treilea guvern PSD-ALDE

PNL va vota împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă, a anunţat, miercuri, prim-vicepreşedintele liberal Raluca Turcan.

„Premierul desemnat este oglinda perfectă a ofertei PSD-ALDE pentru România. PSD şi ALDE au propus patru premieri într-un singur an. Şi-au dat jos propriile guverne, s-au luptat între ei, au susţinut oameni slabi şi vulnerabili, au ignorat aşteptările a milioane de oameni. Trebuie ca aceşti iresponsabili să plătească un preţ mare pentru ce au făcut din România şi cu toţii, cei cărora ne pasă, să tragem nişte învăţăminte: politica de calitate înseamnă vot pentru oameni responsabili şi profesionişti; înlăturarea PSD presupune prezenţa la vot şi vot pentru formule politice viabile. PNL va vota împotriva celui de-al treilea guvern PSD-ALDE. Şi-i va sancţiona la fiecare abatere. În plus, avem mult de muncă în partid, în Parlament, să ne consolidăm ca unică alternativa la PSD, pregătită să ofere un act de guvernare de calitate şi în interes public”, a afirmat Turcan într-o declaraţie citată de Agerpres.

Ea susţine că obiectivul PSD-ALDE a fost, de la bun început, „scăparea hoţilor”.

Corina Crețu salută decizia șefului statului

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a salutat miercuri decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier al României, exprimându-şi speranţa într-o bună cooperare a noului Cabinet cu Comisia Europeană.

„Salut decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe doamna Viorica Dancilă în funcţia de prim-ministru al României. O felicit şi îi doresc mult succes în acest mandat! Sper ca noul Guvern să fie format rapid şi cooperarea cu Comisia Europeană să fie cât mai puternică şi pe mai departe. Viitorul Guvern va avea în mine un aliat de nădejde, aşa cum s-a întâmplat de altfel cu fiecare Guvern de până acum. Mult succes!”, a scris Corina Creţu, pe Facebook.

Dan Barna, USR: Preşedintele a avut o şansă şi a decis să o dea PSD-ului

Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România consideră că propunerea din partea coaliţiei PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru, Viorica Dăncilă, nu respectă criteriile de competenţă enunţate public de preşedintele Klaus Iohannis şi califică drept „regretabil” faptul că şeful statului „a ratat şansa de a limita dezastrul” produs de PSD.

„România avea nevoie de un premier din afara coaliţiei toxice PSD-ALDE care să guverneze pentru interesele cetăţenilor şi pentru prosperitatea ţării. Preşedintele a avut o şansă şi a decis să o dea PSD-ului”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, conform unui comunicat de presă citat de Agerpres. USR precizează că nu va vota „Guvernul Dragnea 3” şi „va lupta în continuare în Parlament şi în stradă” pentru a bloca iniţiativele „periculoase” iniţiate de actuala majoritate.

Traian Băsescu, PMP: Iohannis nu a câştigat azi al doilea mandat, dimpotrivă

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, miercuri, că desemnând-o pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier Klaus Iohannis şi-a periclitat obţinerea celui de-a doilea mandat prezidenţial la Cotroceni.

„După părerea mea nu a câştigat nimic. Iohannis nu a câştigat azi al doilea mandat, dimpotrivă. Cu uşurinţa cu care a desemnat-o pe doamna de la Teleorman, Iohannis îşi periclitează al doilea mandat”, a spus Traian Băsescu, la un  post tv.

Liderul PMP a spus că tot arsenalul de critici pe care Iohannis le-a adus PSD-ului în anul 2017 nu mai are nicio credibilitate. Totodată, Băsescu susţine că „dacă Iohannis voia să înceteze ţopăiala fiscală, dădea funcţia de premier unui politician de opoziţie”.

Fostul șef al statului a avut o reacție și pe pagina sa oficială de Facebook.  Liderul PMP spune că preşedintele Klaus Iohannis a ales „cea mai comodă soluţie pentru domnia sa” prin desemnarea europarlamentarului PSD Viorica Dăncilă în funcţia de premier.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite