Polițistul care a accidentat mortal o fată, sub control judiciar. Şefii Poliţiei au schimbat procedura privind folosirea semnalelor luminoase, după această tragedie

15 ianuarie 2022, 16:17

Polițistul de 30 de ani care le-a lovit pe cele două fetițe pe o trecere de pietoni este suspect în dosarul penal deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Procurorii îl acuză de ucidere din culpă și l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Șefii l-au retras pe agent din funcție pe durata anchetei.

Chestorul BOGDAN BERECHET, șeful Poliției Capitalei: Polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă. Polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența sau să justifice folosirea semnalelor luminoase.

Superiorii nu pot explica însă unde gonea polițistul când a omorât-o pe Raisa.

Chestorul BOGDAN BERECHET, șeful Poliției Capitalei: (Dumneavostră nu ați aflat, până la ora asta, unde se grăbea?) Nu, așa cum s-a transmis de către comunicatul procurorului de caz, nu a existat urgență în misiunea polițistului.

Șefii poliției au schimbat regulile pentru situațiile în care agenții folosesc semnalele acustice și luminoase în misiuni.

Chestorul BOGDAN BERECHET, șeful Poliției Capitalei: Ca și măsură, urmează să intre în vigoare o dispoziție care am transmis-o deja tuturor subunităților, că în momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin stația radio către toți dispecerii.

Ministrul Sănătății a criticat comportamentul polițistului după momentul tragediei.

ALEXANDRU RAFILA, ministrul Sănătății (Sursa: Digi 24): Mie mi se pare foarte grav, dincolo de lipsa de atenție care a dus la acest tragic accident, cel puțin din imaginile pe care le-am văzut, cred că se referă la lipsa de empatie. (Vă referiți la lipsa de empatie a polițistului care a încercat să verifice starea acelui copil cu piciorul?) E absolut, nu știu dacă lucrul asta se sancționează, dar din punct de vedere moral, mi se pare mai grav decât fapta în sine.

Joi, pe strada Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o mașină de poliție a lovit pe trecerea de pietoni două fetițe care mergeau la școală. Impactul a fost atât de puternic, încât Raisa a murit pe loc, iar Marina e în spital. A suferit o fractură de gambă și a fost operată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite