Noile măsuri fiscale, motiv de concedieri. Patronii amenință că vor fi nevoiți să dea afară angajați, de anul viitor

3 noiembrie 2017, 19:29

Patronii spun că măsurile Guvernului le vor face viaţa mult mai grea lor şi angajaţilor.

Preşedintele Consiliului IMM-urilor, Florin Jianu: 60% dintre intreprinzători au spus că vor disponibiliza oameni. Pentru ei sunt costuri suplimentare, salariul scade.

Deşi ar fi trebuit să se reunească astăzi, pentru a adopta modificările fiscale, Guvernul a amânat şedința extraordinară.

Motivul amânării ședinței l-a reprezentat lipsa avizului Consiliului legislativ care, indiferent dacă este pozitiv sau negativ, este obligatoriu să existe.

Consiliul Fiscal şi cel Economic şi Social au exprimat clar că se opun intenţiilor Guvernului. Avizele lor sunt, însă, doar consultative.

Membru al Consiliului Economic şi Social, Liviu Rogojinaru: Sunt suficient de multe lucruri rele ca să ne facă să nu fim de acord cu propunerea Guvernului.

Executivul vrea ca trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, scăderea impozitului pe venit sau majorarea salariului minim pe economie să aibă loc chiar din prima zi a anului viitor.

O lipsă de predictibilitate criticată atât de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi de Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.

Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România: De exemplu, chiar acum, în Statele Unite, Congresul ia în considerare o reformă majoră a taxării. Este controversată, fără îndoială, dar se munceşte la ea de şase ani.

Chiar şi unii membri PSD se opun schimbărilor.

Senator PSD, Eugen Teodorovici: Omul gândește pragmatic. Omul spune foarte clar că mai bine mă mut în Bulgaria, unde plătesc mai puține taxe, este un mediu mult mai prietenos în a dezvolta o afacere.

În ciuda criticilor, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa că Executivul nu renunţă la măsuri. În plus, el a dat asigurări că toate contribuţiile sociale vor fi plătite, pentru că altfel angajatorii riscă să ajungă la închisoare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Toate contribuțiile vor deveni stopaj la sursă, dacă nu vor fi plătite, asta înseamnă infracțiune. Pentru angajator că el trebuie să facă plată.

Patronatele sunt nemultumite de unele măsuri. Iar sindicatele ameninţă cu greve generale şi proteste.

Măsurile fiscale pentru anul viitor ar urma să fie adoptate luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite