Ședința extraordinară de guvern, amânată pentru luni!

3 noiembrie 2017, 10:06

Toți miniștrii cabinetului Tudose erau prezenți la Palatul Victoria vineri, precizează Diana Dumitrașcu, jurnalist Știrile TVR.

Motivul amânării ședinței: avize negative pentru ordonanțe.

Ordonanța de urgență de la Ministerul Finanțelor Publice a primit aviz negativ de la Consiliul fiscal pe motiv că nu se poate face o apreciere clară în lipsa unei construcții bugetare complete. Documentul prevedea trecerea contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, scăderea impozitului pe venit cu 6 puncte procentuale, dar și impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro.

De partea cealaltă, hotărârea de guvern de la Ministerul Muncii a primit aviz negativ de la Consiliul economic și social.

Avizele sunt consultative.

Decizia amânării ședinței extraordinare a venit la câteva ore după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că executivul va merge mai departe cu adoptarea măsurilor fiscale, în ciuda criticilor aduse ieri de preşedintele Klaus Iohannis. În plus, el a dat asigurări că toate contribuţiile sociale vor fi plătite. Angajatorul ar urma să rişte pedeapsa cu închisoarea dacă nu transmite aceşti bani la buget, în numele salariaţilor.

Între timp, Confederația sindicală „Cartel ALFA” a anunțat că salută decizia colegilor de a începe procedurile pentru declanșarea grevei generale. Cartel Alfa cere executivului „să facă un pas înapoi cât încă mai este posibil”, să renunțe la transferul contribuțiilor și să nu se proiecteze un buget de stat pentru anul viitor bazat pe această acțiune.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă