Medicul de la Maternitatea Polizu urmărit penal pentru tentativă de omor în cazul unui bebeluș născut prematur nu mai operează

11 octombrie 2022, 14:43

La finalul săptămânii trecute, ginecologul a fost audiat într-un dosar care a pornit de la plângerea penală a unei femei. Mama unui copil născut prematur în aprilie 2019 îl acuză pe medic că i-a declarat fătul mort. Fetița ei a fost găsita în viaţă, la 12 ore după naștere, de o asistentă. Conducerea spitalului declara vineri că în acel moment doctorul ar fi respectat protocoalele medicale legate de naşterea înainte de termen.

Context

Totul s-a întamplat în aprilie 2019, dar informaţiile au ieşit la iveală după ce mama a decis să depună Plângere, în primăvara acestui an. Medicul a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Colegiul Medicilor a început o cercetare disciplinară, iar inspecția sanitară din cadrul ministerului sănătății face verificări.

Potrivit mamei, înainte să ducă fătul la Anatomie Patologică, o asistentă a descoperit că nou-născutul trăiește. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au început urmărirea penală pentru tentativă de omor calificat. Aceștia spun că medicul a declarat nașterea din aprilie 2019 „un avort spontan fară semne de viabilitate”.

Procurorii susțin că, deși semnele de viabilitate erau evidente, medicul a refuzat, nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Colegiul Medicilor București s-a autosesizat și a început o anchetă disciplinară. O astfel de situație, presupunând că se confirmă, este inadmisibilă, susține conducerea Colegiului. Anchete sunt și la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului, în subordinea căruia se află maternitatea Polizu. Conducerea instituției a aflat că medicul este cercetat acum două săptămâni, când procurorii au trimis la spital o citație.

Deocamdată, până nu se termină ancheta, spitalul nu poate lua nicio măsură administrativă prin care să suspende activitatea medicului.

CITEȘTE ȘI: Medic ginecolog urmărit penal pentru tentativă de omor în cazul unui prematur. Colegiul Medicilor și MS au declanșat anchete. Reprezentantul maternității: Acesta era protocolul la momentul respectiv

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite