Întâlnirea Trump-Putin de la Hamburg, în vizorul jurnaliștilor și experților în limbajul trupului

Cine ar fi îndrăznit să încerce să întrerupă conversaţia mult prelungită dintre Donald Trump şi Vladimir Putin? Am putea crede că nimeni n-ar avea curajul, dar prima doamnă a Americii, Melania Trump, a făcut-o. A intrat în încăperea în care cei doi lideri discutau deja de o oră şi jumătate. Dar Melania nu a avut succes: conversaţia celor doi, care erau la primul lor dialog faţă în faţă, a continuat încă o oră. Mult aşteptata întâlnire a avut loc vineri, la Hamburg, unde Trump şi Putin au participat la reuniunea G20.

08 Iulie 2017, 20:06 (actualizat 09 Iulie 2017, 11:17) |

Analişti, jurnalişti, experţi în limbajul non-verbal au analizat fiecare gest, expresie a feței, poziţie a corpului şi a mâinilor. Au descompus cadru cu cadru fotografiile şi filmarea de la întâlnirea de grad zero.

Concluzia: atât Trump, cât şi Putin - doi politicieni de regulă cu o atitudine de bărbaţi alfa - sunt oarecum rezervaţi la această întâlnire, în semi expectativă, dar au aerul că sunt deschişi la dialog unul cu celălalt.

Rex Tillerson, secretar de stat SUA: Cei doi lideri au stabilit imediat o legătură. Au o bună chimie.

Experta consultată de BBC afirmă că Trump pare mai relaxat. Iar Putin ceva mai neliniştit: nu prea îl priveşte în ochi şi se joacă puţin nervos cu degetele. Poate şi pentru că e mai scund decât preşedintele american şi pare cumva mai mic, în timp ce Trump umple fotoliul, prin statura lui.

Indiscutabil, cea mai comentată chestiune legată de întâlnirea celor doi este durata. De la 45 de minute, cât era prevăzută, s-a ajuns la 2 ore şi 16 minute.

Câte un consilier mai deschidea timid uşa, dar singura care a intrat în cameră, încercând să atragă atenţia că s-a întârziat mult a fost Melania Trump.

Rex Tillerson, secretar de stat SUA: Cred că, la un moment dat, chiar au trimis-o pe Prima Doamnă să vadă dacă ne poate scoate de-acolo. N-a putut.

Matthew Rojansky, reprezentant al Centrului Internaţional de Studii "Woodrow Wilson": Sunt relatări că Melania a fost trimisă, dar i s-a spus: Tu nu ştii că sunt multe de discutat?

Trump a ridicat de câteva ori problema presupusului amestec al ruşilor în alegerile americane. Aşa cum era de aşteptat, liderul de la Kremlin neagă orice implicare.

Nu a fost o simplă întâlnire de curtoazie, cei doi au trecut direct la subiectele fierbinţi: Siria - unde s-a decis o încetare a focului în sud Vest - situaţia din Ucraina şi provocările ruşilor. Şi, nu în ultimul rând, Coreea de Nord, despre care Trump şi Putin au opinii uşor diferite.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -2°C -1°C
IASI -3°C -6°C
CLUJ -7°C -7°C
CONSTANTA -3°C -1°C
CRAIOVA -1°C -1°C
BRASOV -7°C -7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI