Ecouri în cazul judecătoarei de la Tribunalul Suceava, arestată pentru corupție, deținere de droguri pentru consum și favorizarea traficanților. Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției: Oare nu se putea descoperi mai devreme?

13 octombrie 2023, 19:52

Judecătoarea urma să dea chiar astăzi vedictul în cazul interlopului acuzat de răpire şi camătă. Nu a mai apucat, pentru că fost arestată de colegii ei.

Procurorii spun că judecătoarea primise de la interlop bijuterii, vacanţe şi chiar alimente.

Ea îi avertiza şi pe traficanţii de droguri despre mandatele de supraveghere şi percheziţie emise împotriva lor.

Potrivit unor surse judiciare, judecătoarea avea chiar o relaţie sentimentală cu unul dintre traficanţi.

După cazul poliţistului de la Braşov acuzat de trafic de droguri şi al fostului procuror din Vrancea care cultiva canabis, acest nou caz arată cât de extins a devenit flagelul drogurilor, spune expertul Cătălin Ţone.

O reacție a venit și de la ministrul Justiției – Ministrul Justiției, după cazul judecătoarei de la Suceava, reținute pentru protejarea unor traficanți de droguri, și cel al unei judecătoare cu o avere de 6 milioane de euro: Vedem că lupta anticorupție e acolo unde trebuie.

Cazul a fost comentat și de Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției, invitat la Tema Zilei:Nu este reprezentativ. Din păcate, un asemenea exemplu discreditează to ceea ce fac ceilalți magistrați, procurori sau judecători. Mă întreb, oare nu se putea descoperi mai devreme o asemenea infiltrare a influenței traficanților de droguri în sistemul judiciar?

Potrivit declarațiilor de avere, judecătoarea e plină de datorii. Are 3 credite la bancă de peste 300.000 de lei şi nu are bani în conturi, deși a raportat venituri din salarii de peste 17.000 de lei pe lună. Ea creştea singură 3 copii minori, care acum au rămas în grija bunicilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite