Donații pentru Turcia se strâng în centre deschise în București, Cluj și Constanța. Este nevoie mai ales de haine, pături groase și bunuri de strictă necesitate

8 februarie 2023, 19:37

57 de salvatori și 3 avioane pline cu echipamente au plecat în cursul zilei în Turcia, pentru a ajuta la operațiunile de căutare și salvare. Echipele au cu ele şi câini special dresați.

Până acum, România a trimis în sprijinul Turciei în jur de 120 de salvatori.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turcia.

Ambasada Republicii Turcia la București a făcut apel pentru strângerea de donații. Mai multe centre de colectare au fost deschise în București, Cluj și Constanța, iar oamenii au început deja să aducă haine, perne, pături și alte bunuri de strictă necesitate care vor fi trimise în Turcia.

În contul muftiatului cultului musulman se pot dona și sume de bani.

Vineri, la prânz, în toate geamiile din țară vor fi oficiate slujbe speciale pentru cetățenii turci, victime ale seismelor.

CITIȚI ȘI:

România mai trimite în Turcia o echipă de salvatori. Raed Arafat: Până acum au salvat trei persoane și lucrează de ore pentru scoaterea unui adolescent de 16 ani. Încă este în viață, este o cursă contracronometru

În Turcia, echipele de salvare fac eforturi să găsească supraviețuitori „Sunt profesor, o prietenă este prinsă sub aceste dărâmături de 36 de ore. Echipa de salvare încearcă să o găsească. Locuia singură, doar cu pisicile ei”

Românii surprinşi de cutremur în Turcia se întorc acasă. „Totul în jurul nostru era devastat, noi nu mai aveam cale de ieşire”

20 de țări ale UE au mobilizat echipe de căutare și salvare în Turcia și Siria. Au fost puși la dispoziție 1485 de salvatori și 100 de câini

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite