În Turcia, echipele de salvare fac eforturi să găsească supraviețuitori "Sunt profesor, o prietenă este prinsă sub aceste dărâmături de 36 de ore. Echipa de salvare încearcă să o găsească. Locuia singură, doar cu pisicile ei"

În regiunile cele mai afectate de cutremur, echipele de salvare fac eforturi să găsească sub dărâmături supraviețuitori, înfruntând oboseala și frigul. Rudele celor prinși sub zidurile prăbușite așteaptă de trei zile în acelaşi loc un semn de viață de la cei dragi. Trimișii noștri speciali în Turcia, Adelin Petrișor și Dragoș Stoian, au stat de vorbă cu oamenii care se roagă ca prietenii, frații, surorile lor, să fie încă în viață.

08 Februarie 2023, 18:54 (actualizat 09 Februarie 2023, 00:54) Știrile TVR |
Sute de oameni dorm pe străzi în Turcia
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sute de oameni stau noapte de noapte pe străzile din Diyarbakır. Unii dorm în magazine sau benzinării. Alţii stau în jurul blocurilor prăbuşite şi aşteaptă veşti despre cei dragi prinşi între tonele de moloz.

Emre are 28 de ani şi este profesor de engleză. De două nopţi păzeşte ruinele acestei clădirii de şapte etaje cu apartamente. Aşteaptă veşti despre o prietenă prinsă sub dărâmături.

Emre: Sunt profesor, o prietenă este prinsă sub aceste dărâmături de 36 de ore. Se află sub această clădire, iar echipa de salvare încearcă să o găsească. Locuia singură, doar cu pisicile ei.

Merve are 29 de ani şi predă la aceeaşi şcoală primară. Stătea la etajul 5 al clădirii şi în dimineaţa cutremurului nu a mai apucat să iasă.

Emre ştie că timpul şi frigul sunt cei mai mari duşmani ai salvatorilor care lucrează între ruine, însă speră ca prietena lui să fie scoasă în viaţă.

Emre: Au fost mai mult de 30, 40 de oameni scoşi din clădire şi cei mai mulţi dintre ei sunt îm siguranţă acum. dar din nefericire sunt şi pierderi, inclusiv pierderi de vieţi omeneşti.

Astfel de poveşti găseşti în toate cele 10 provincii afectate de cutremur.

Zeci de mii de oameni îşi caută printre dărâmături rudele, prietenii şi încă mai speră, deşi salvatorii sunt convinşi că şansele să mai descopere supravieţuitori sunt din ce în ce mai mici.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI