Cred că demisiile politice au fost suficiente, pentru moment este important să se găsească toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate – a spus Klaus Iohannis, în scandalul azilelor

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
17 iulie 2023, 17:46

Acum cred că demisiile politice au fost suficiente. Pentru moment este important să se găsească toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de grozăviile care au fost descoperite – a răspuns Klaus Iohannis, la întrebarea Știrilor TVR.

Klaus Iohannis, președintele României: Pe de altă parte, sigur că acele două portofolii așteaptă noi titulari. Premierul m-a informat despre intenția de a propune două persoane și, probabil, miercuri deja vor depune jurământul.

Declarația integrală a președintelui:


CONTEXT

Deputatele PSD Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero sunt propuse de conducerea PSD să preia Ministerul Muncii, respectiv al Familiei. Cele două posturi sunt vacante după demisiile lui Marius Budăi și Gabrielei Firea, în urma scandalului legat de condiţiile din centrele de îngrijire din Ilfov. Social-democraţii s-au reunit luni în Consiliul Politic Naţional, pentru prima dată în format online.

Între timp, PSD cere și alte demisii în scandalul azilelor. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că ministrul Culturii, Raluca Turcan, ar trebui să îşi dea demisia, pentru că este una dintre persoanele care ar fi avizat „azile ale groazei”.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a reacţionat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, în care spune că „la momentul acreditării centrului din Voluntari, toate lucrurile erau în regulă din punct de vedere al formalităţilor legale”. Raluca Turcan îşi mai exprimă încrederea că ancheta îi va scoate la iveală pe cei vinovaţi şI că aceştia vor plăti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite