Continuă scandalul Diana Soşoacă – jurnaliști italieni. Lucia Goracci a făcut acuzații în direct la RAI 1, senatoarea – la tribuna Parlamentului

15 decembrie 2021, 18:50

Jurnalista Lucia Goracci a explicat în direct, la postul de televiziune la care lucrează, cum a reușit să iasă din cabinetul de avocat al senatoarei Diana Șoșoacă în timp ce echipa ei a fost sechestrată:  „Totuși, nu știam ce se întâmplă cu colegii mei, care erau încă înăuntru. Soțul lui Șoșoacă i-a șoptit translatoarei noastre: Acum ce fac cu voi? Că arunc pe toți 4 pe geam?”

Jurnalista a acuzat din nou poliţia română că nu a protejat echipa de televiziune în fața soților Şoșoacă: „M-a marcat reținerea de către poliție, care a durat ore bune și unde manipularea și acuzațiile făcute de Șoșoacă produceau efecte.”

Autoritățile române au explicat miercuri seara că jurnaliștii nu au fost reținuți. Au venit singuri la poliție să depună plângere, dar a durat, pentru că au avut nevoie și de translator.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române: „Apelanta a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni și că este posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente ce se aflau în birou. A menționat, de asemenea, faptul că asupra jurnaliștilor se află droguri. Polițiștii aveau obligația să efectueze și au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor, control în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase și nici substanțe interzise, așadar, acuzațiile erau nefondate.”

Diana Șoșoacă a dus incidentul din cabinetul său până la tribuna Senatului: „Trei infractori, auto-denumiți jurnaliști, conduși de o femeie cu un caracter mizerabil, mahalaua întruchipată, au venit în România invocând reprezentarea unei televiziuni italiene, cu notorietate în scandaluri și defăimări, au realizat un film care distruge imaginea României.”

Vinerea trecută, echipa de televiziune de la RAI a mers să-i ia un interviu senatoarei Diana Șoșoacă pe tema vaccinării. Interviul s-a încheiat cu scandal. Jurnaliștii italieni o acuză pe senatoare că i-a sechestrat, iar parlamentarul îi acuză de furt din casă. Soțul senatoarei Șoșoacă a fost pus sub control judiciar sub acuzația de ultraj. El este acuzat că a agresat un agent de poliție.

Un alt dosar a fost deschis la Parchetul general și o vizează pe Diana Șoșoacă, după ce a fost reclamată de jurnaliști. Și senatoarea le-a făcut plângere.

Lucia Goracci are 52 de ani și este jurnalist de mai bine de două decenii. A prezentat știri, a transmis din zone de conflict din Orientul Mijlociu și, în prezent, lucrează pentru canalul de știri al RAI.

Ministerul italian de externe a cerut clarificări Guvernului României.

Premierul Nicoale Ciucă a condamnat acțiunile de intimidare a jurnaliștilor italieni și a cerut o anchetă urgentă.

Citiți și EXCLUSIV Diana Șoșoacă: Am solicitat poliției să o dea afară pe jurnalista italiană și să-i oprească camera, pentru că nu-i permit să ia imagini cu biroul meu. Poliția a refuzat

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite