Cod portocaliu de vreme rea în 5 județe, cod galben în restul țării, fără Constanța și Tulcea. Avertizări nowcasting Cod Portocaliu

20 septembrie 2017, 09:09

ACTUALIZARE. Meteorologii au emis avertizări now casting Cod portocaliu  pentru următoarele județe:

Olt, orele 18 -19. Se vor semnala: frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii

Fenomene asociate : averse ce vor depăşi 30-35 l/mp

Teleorman, orele 18 -19. Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari, averse ce vor depăși 30-35 l/mp.

Alba si Sibiu, orele 17.30 – 19.00. Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari, averse ce vor depăși 30-35 l/mp.

Gorj, orele 17.10 – 18.00. Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii. Fenomene asociate : averse ce vor depăşi 30-35 l/mp. Observatii : sistemul se deplasează pe direcţia SV-NE.

Hunedoara, orele 17.15 – 18.15. Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari. Fenomene asociate : averse care pot depăși 30-35 l/mp

ACTUALIZARE. Meteorologii au emis avertizări now casting Cod portocaliu  pentru următoarele județe:

Hunedoara orele 15.10.- 16.10 Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari. Fenomene asociate : averse care pot depăși 30-35 l/mp

Alba orele  15.25 – 16.30 Se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari, averse ce vor depăși 30-35 l/mp,

Cluj orele  15.45 – 16.45. Se vor semnala  frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, care trecător vor lua aspect de vijelie şi grindină de dimensiuni medii şi mari.

(w500) Cod portoc

De asemenea, este cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate în restul țării – cu excepția județelor Constanța și Tulcea – începând de miercuri, de la ora 11:00.

Potrivit ANM, până joi, la ora 21:00, în cea mai mare parte a țării se vor înregistra perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h și vijelii.

Gabriela Băncilă: Intervalul critic pentru București, între orele 20:00-03:00

ORA 09:00 Se anunță o zi furtunoasă în Capitală. Administrația Națională de Meteorologie va emite, în cursul zilei, o atenționare de cod galben de furtună ce va viza și Capitala, a anunțat, miercuri dimineață, șeful Centrului Național de Prognoze Meteorologice, Gabriela Băncilă.

„ANM va actualiza, pe parcursul zilei de astăzi, mesajul de informare printr-o atenționare de cod galben ce va viza și zona municipiului București. Dacă această atenționare va intra în vigoare mai devreme, respectiv în jurul prânzului, în zona Capitalei manifestările specifice instabilității atmosferice vor fi de interes în orele serii și în prima jumătate a acestei nopții. Intervalul critric pentru București îl apreciem în perioada – ora 20:00-01:00, 02:00, 03:00″, a declarat Gabriela Bâncilă de la ANM, în cadrul Comandamentului de vreme rea convocat, miercuri dimineață, la Primăria Capitalei.

„Gabriela Firea: După ora 20.00 vor începe fenomene extreme. Îi rog pe bucureștenii care nu au treburi urgente să rămână în casă”

Ploaia se va opri până dimineață

Vântul va sufla cu 55-65 km/h și poate lua aspecte de vijelie. „Este posibil ca în anumite cartiere vântul să atingă viteze mai mari de 65 km/h, iar cantitățile de apă vor atinge 30-35l/mp în cel mult două ore. Până dimineața, ploaia se va opri”, a mai spus Băncilă.

ORA 08:00 Până joi seară este valabilă în toată țara o informare de instabilitate atmosferică şi intensificări ale vântului. Va ploua torențial, vântul va sufla cu peste 50 de kilometri pe oră și va cădea grindina.

„Îndeosebi după-amiaza şi seara vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, grindină. Vântul va avea intensificări care vor lua şi aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăşi 50-60 de km/h, deci nu se încadrează vitezelor care au fost în vestul ţării duminică după-amiază. Cantităţile de apă vor depăşi local 20l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime deja sunt în scădere în partea de vest a ţării şi cele mai mari valori vor fi de 30-31 de grade în Bărăgan şi Podişul Dobrogei. Pentru bucureşteni anunţăm faptul că şi aici vremea devine în general instabilă. Înnorările sunt şi la această oră, dar mai degrabă spre seară devin mai accentuate şi atunci apar şi condiţiile pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Foarte probabil ca acest lucru să se întâmple după ora 21:00”, a declarat pentru TVR meteorologul de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie, Dinu Mărăşoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă