Avertizări de vânt puternic și ploi în centrul țării. În Capitală, vântul a suflat și cu 50 km/oră

19 septembrie 2017, 10:12

Vreme instabilă în aproape toată țara până joi seara

La ora 17:00 intră în vigoare o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului, valabilă în aproape toată țara, până joi, la ora 23:00.

Potrivit ANM, la munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în seara zilei de marți  și în noaptea de marți spre miercuri vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp. În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.

Avertizări nowcasting de vânt puternic și ploi

Până spre orele prânzului, ora 15:00, vorbim despre rafale ale vântului de 55-60 km/oră, în special în partea central-vestică a Munteniei.

„Acoperișul unei foste fabrici din Capitală a fost smuls de vânt și aruncat pe liniile de tramvai”

În Capitală și în județul Ilfov vântul va sufla marți cu 40-45km/h și, izolat, cu 50 km/oră. De miercuri după-amiază, până joi dimineață, este posibil ca în București să se semnaleze intervale în care ploile să fie abundente, potrivit meteorologului ANM.

Plouă în centrul țării și în zona de munte. Ploile vor fi prezente spre seară și în cursul nopții în regiunile nordice, nord-estice și, parțial, în cele centrale. În acest moment, nu apreciem ca aceste fenomene de instabilitate atmosferică din partea de nord, nord-vest a teritoriului vor avea aspecte deosebit de severe.

Trebuie să ne mutăm atenția, în cursul serii și al nopții ce urmează, asupra evenimentelor meteorologice din partea de sud și sud-vest a teritoriului.

În județele din nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, nu este exclus ca până miercuri dimineață – în urma unei reprize de ploaie destul de intense – să se acumuleze cantități de apă ce pot atinge 25l/mp, a mai precizat Gabriela Băncilă pentru emisiunea „Perfect, Imperfect”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă