Autostrada la control! Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor au inspectat lucrările de pe autostrada Sibiu-Pitești

30 octombrie 2023, 11:28

Lotul 4 al autostrăzii Sibiu-Pitești are aproape 10 km și este prevăzut cu 12 poduri și pasaje, dar și cu un tunel de peste 1,3 km. Peste 500 de muncitori lucrează acum cu 140 de utilaje la acest tronson.

Premierul promite că România nu va rămâne fără bani pentru infrastructură.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: Cred că este prima străpungere după perioada comunistă. Nu este o lucrare întinsă, dar foarte dificilă. Nu va exista să nu avem bani pentru infrastructură, nimeni nu a pus la socoteală acum 6 sau 8 luni faptul că România este la sfârșitul unui exercițiu financiar și trebuiau să se gândească că trebuie să venim cu cofinanțările.

Premierul Marcel Ciolacu: Este prima oară în istoria României când s-a creat un echilibru între cheltuieli și investiții

„Lucrurile înaintează foarte bine, sunt undeva pe la 55% ca progres. Au mers în acest an foarte bine, ceea ce ne face optimişti pentru anul viitor că ar putea termina, dacă nu tot, măcar tronsoane din acest traseu de 30 de kilometri”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu, la Curtea de Argeş.

El a precizat că primul tronson care ar putea fi dat în folosinţă este cel dintre localităţile Bascov şi Măniceşti.

Sper să menţină această companie ritmul pe care l-au avut anul acesta şi anul viitor. Dacă vor face acest lucru, o să avem o surpriză plăcută, chiar dacă termenul din contract este 2025 pe Piteşti-Curtea de Argeş„, a spus ministrul Transporturilor.

Termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor este 2027, dar compania austriacă și-a asumat deschiderea circulației pe această secțiune la finalul anului 2026. Marea provocare, spun unii specialiști în infrastructură, e studiul de fezabilitate.

Valoarea inițială a contractului de 1,67 de miliarde de lei a fost suplimentată și a ajuns la 2 miliarde de lei. Când va fi gata, autostrada Sibiu-Pitești va avea puțin peste 122 de km. Va fi, practic, ultimul sector de autostradă care va închide un coridor european pe teritoriul României.

Abia în 2028 am putea circula însă de la Constanța la Nădlac doar pe autostradă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite