Viorica Dăncilă, consilier de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

18 mai 2021, 11:51

Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu. Fostul premier PSD va ocupa funcţia de Consilier pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română.

Alături de Viorica Dăncilă, în echipa de consilieri ai lui Mugur Isărescu ar urma să se alăture şi fostul premier Petre Roman.

Viorica Dăncilă va lucra de la 1 iunie într-unul din cele 5 departamente pe care Banca Națională le-a creat în vederea trecerii României la moneda euro. Fostul premier este consilier pentru strategii de energie verde și va avea în principal atribuții de lobby, spun reprezentanții BNR.

Angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR vine după ce guvernul pe care l-a condus a avut o relație extrem de tensionată cu instituția. Fostul său consilier, Darius Vâlcov, a intrat în conflict deschis cu guvernatorul Mugur Isărescu, pe care l-a acuzat de lipsă de patriotism și a dorit să îl schimbe din funcție.

Tonul guvernului la adresa lui Mugur Isărescu s-a schimbat însă radical după ce Liviu Dragnea a fost arestat și Viorica Dăncilă a preluat conducerea PSD.

Pe scena politică, noua carieră a Vioricăi Dăncilă a stârnit ironii, dar și speculații în legătură cu datoria pe care guvernatorul Mugur Isărescu și-ar fi plătit-o pentru susținerea primită ca să rămână în fruntea BNR.

Potrivit reprezentanților BNR, Viorica Dăncilă nu s-a angajat prin concurs. A existat în schimb o analiză a dosarului său profesional, iar fostul premier a susținut și un interviu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă