Turiștii fug de Mamaia Nord, din cauza prețurilor. O cafea – 20 de lei, un șezlong – 100 de lei, parcarea – 90 de lei/zi

10 iulie 2022, 13:13

Nu așa și-au imaginat patronii de pe litoral că va fi sezonul de vară anul acesta. În nordul stațiunii Mamaia, sezlongurile sunt mai mult goale, iar pe plajă, turiștii sunt puțini.

“Mi se pare exagerat cât se cere pe o cafea, pe o apă”.

“Sunt prețurile foarte mari și de aia oamenii preferă să meargă în altă țară. Pentru o cafea – 20 de lei, pentru un șezlong – 100 de lei mi se pare foarte mult. Am parcat pe trotuar, nu am plătit”.

Andrei Pletea, manager de plajă: Mamaia a rămas mai mult stațiune de weekend. Noi avem 300 de șezlonguri și dăm pe zi cam 40-50 în timpul săptămânii și în weekend 150-200.

Și managerii teraselor sunt nemulțumiți. Dacă verile trecute aveau locațiile pline, acum clienții nu se mai înghesuie.

”Turiștii nu știu unde sunt, bănuiesc că au plecat în alte țări, este cea mai groaznică vară. Nu e nevoie de rezervare. În alți ani, turiștii stăteau la coadă, ca să prindă un loc la masă”.

În plin sezon, locuri libere se găsesc și în hotelurile din Mamaia. Tot mai mulți turiști preferă apartamentele.

Andrei Trandafir, manager hotel: (Care este cel mai înalt grad de ocupare pe care o să-l aveți?) 80-85 la sută.

Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT Sud-Est: Scăderea în Mamaia este de 15-20 la sută față de anii anteriori. Celebra taxă de parcare, care este una foarte mare, afectează calitatea satisfacției destinației.

Pentru că în Mamaia prețurile sunt foarte mari și numai parcarea autoturismelor costă peste 90 de lei pe zi, mulți turiști s-au orientat către sudul litoralului. Eforie atrage foarte mulți turiști, mai ales familii. La 140 de euro pe noapte găsesc cazare cu piscină și parcare inclusă.

“(Cât plătiţi pentru o cafea, un suc?) 15-20 de lei, undeva, în medie 3-4 milioane pe zi”.

“E mai de familişti, apa e mult mai bună, plaja mai mică”.

Lucian Breabăn, director hotel: Hotelul are 221 de camere, gradul de ocupare e de 100% deja, de două săptămâni. Față de anul trecut avem o creștere în volum și venituri de 25 la sută.

Și în Costinești ajung tot mai mulți turiști, spun reprezentanții asociațiilor locale. Numărul acestora este greu de estimat, din cauză că sunt multe spații de cazare neclasificate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani