România va găzdui anul viitor Summitul „Inițiativei celor Trei Mări”

6 iulie 2017, 14:48

„Un aspect mai special pentru noi a fost faptul că am invitat participanții să facem acest summit anul viitor în România – invitație care a fost imediat acceptată”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Summitul celor Trei Mări de la Varșovia. Klaus Iohannis: Președintele Trump a reiterat că Articolul 5 al NATO va fi respectat de SUA”

În intervenția sa de la Summitul celor Trei Mări, pe lângă invitația ca următoarea reuniune să se desfășoare la București, președintele Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru relația transatlantică. A spus că România rămâne un partener fidel în Europa pentru SUA și a cerut și celorlalte state să facă la fel, potrivit trimisului special al TVR la Varșovia, Ramona Avramescu.

Klaus Iohannis este la Varșovia, unde participă la Summitul „Inițiativei celor Trei Mări” (Baltică – Adriatică – Neagră).

Șeful statului se întâlnește pentru a treia oară cu Donald Trump, la numai o lună după vizita la Casa Albă.

La Summitul „Inițiativei celor Trei Mări” participă șefi de stat și reprezentanți ai acestora din 12 țări din Europa Centrală și de Est, respectiv din Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria. „Inițiativa celor Trei Mări” urmărește să ofere susținere politică pentru o mai bună cooperare și interconectare a economiilor statelor din spațiul geografic cuprins între cele trei mări — Adriatică, Baltică și Neagră — în domenii precum energie, transporturi, telecomunicații sau protecția mediului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite