Predare de ștafeta la Ministerul Justiției. Alina Gorghiu: Niciun stat nu va extrăda cetăţenii români care sunt condamnaţi în România, dacă nu vom reuşi să îmbunătăţim condiţiile din penitenciare

Predare de ștafetă la Ministerul Justiției
Predare de ștafetă la Ministerul Justiției
16 iunie 2023, 09:36

Predoiu: O asigur în faţa publicului de tot sprijinul meu pe toată durata mandatului

‘Îi urez bun venit doamnei ministru, îi urez mult succes şi să o asigur în faţa publicului de tot sprijinul meu pe toată durata mandatului. Mă bucură faptul că pot preda mandatul de ministru al Justiţiei unui membru al Partidului Naţional Liberal cu foarte mare experienţă parlamentară.’, a declarat Cătălin Predoiu.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat vineri că PNL, PSD şi UDMR au suficienţi experţi, specialişti în drept, în practică parlamentară care pot prelua cu succes mandatul de ministru al Justiţiei, pe care el l-a deţinut până în prezent.

Întrebat de jurnalişti, la predarea mandatului către noul ministru al Justiţiei, Alina Gorghiu, de ce nu a dorit şi al patrulea mandat la conducerea instituţiei, pentru a-şi continua proiectele, Predoiu a răspuns: Am spus înainte de punerea în mişcare a procedurii de rotaţie a premierilor la guvernare faptul că atât Partidul Naţional Liberal, cât şi Partidul Social Democrat şi, dacă îmi permiteţi, UDMR au suficienţi experţi, specialişti în drept, în practică parlamentară care pot prelua cu succes mandatul de ministru al Justiţiei. Doamna Gorghiu este unul dintre ei”.

Alina Gorghiu: Miza pe care o am este ca Justiţia să nu mai fie privită ca o instituție distantă, ci ca una care vine în întâmpinarea cetăţeanului

Alina Gorghiu a spus că miza pe care o are în acest mandat este să schimbe percepția asupra Justiției, să fie privită ca o instituţie care vine în întâmpinarea cetăţeanului.

„Miza pe care o am este ca la finalul mandatului această instituţie, numită Justiţia din România, să nu mai fie privită ca una distantă, una rece, ca una greu accesibilă, ci ca o instituţie care vine în întâmpinarea cetăţeanului atunci când are nevoie de ea”, a declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: Niciun stat nu va extrăda cetăţenii români care sunt condamnaţi în România dacă nu vom reuşi să îmbunătăţim condiţiile din penitenciare

„Mă voi strădui să ies din minister cât de mult se poate pentru a vedea la faţa locului cum funcţionează instanţele, care sunt condiţiile care trebuie îmbunătăţite cu siguranţă, ce se întâmplă în penitenciarele din România, pentru că, din păcate, niciun stat nu va extrăda cetăţenii români care sunt condamnaţi în România dacă nu vom reuşi să îmbunătăţim condiţiile din penitenciare. Ştiţi foarte bine deciziile CEDO. Ca atare, voi încerca să ies din minister şi să văd la faţa locului toate aceste lucruri. E nevoie de investiţii, e nevoie de recrutare de resursă umană cât se poate de profesionistă şi va fi nevoie de foarte mult dialog cu asociaţiile profesionale, cu cei din sistem. Mă bazez aici pe suportul permanent pe care domnul vicepremier ni-l va acorda şi pe suportul colegilor din Parlament, cu care sper că voi avea în continuare o colaborare”, a explicat ministrul Justiţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite