Olanda va aduce în baza aeriană Fetești 12 avioane F-16, la Centrul regional de antrenament

28 august 2023, 19:03

Olanda se pregătește să aducă în baza aeriană Fetești o escadrilă de avioane F-16 pentru centrul de antrenament care va funcționa acolo.

Mr. „DEUCE”, pilot de F-16, Forţele Aeriene Olandeze: „În viitorul apropiat, vom da României avioane F-16 pentru Centrul European de Antrenament. Iniţial, vom trimite acolo 12 aparate pentru antrenamentul piloţilor români. Nu e un proiect uşor de pus în practică, dar vom vedea aparate (nr. olandeze) F-16 în România, în curând„.

Potrivit oficialilor români, Centrul de la Fetești va fi făcut în colaborare mai mulți aliați.

România va pune la dispoziție infrastructura, Olanda va aduce avioanele, iar compania americană producătoare, printr-un subcontractant, va veni cu instructorii și tehnicienii.

Aici vor fi pregătiți deopotrivă piloți români și ucraineni.

ANGEL TÎLVĂR, ministrul Apărării: Noi ne dorim foarte mult ca la începutul anului viitor să putem avea elemente concrete. Ce pot să vă spun și vreau să întăresc în cadrul acestui interviu este faptul că piloții români vor avea prioritate.

Pentru Forțele Aeriene Române centrul de la Fetești este o gură de oxigen. Vor putea să pregătească într-un timp scurt piloții pentru cele 32 de aparate F-16 cumpărate din Norvegia, iar în același timp Bucureștiul va putea ajuta și Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite