Istoria unei legende. Stadionul Central din Craiova a găzduit multe partide memorabile

10 noiembrie 2017, 10:21

Ştiinţa promovase de trei ani în Divizia A, când, în 1967, a fost inaugurat stadionul Central din Bănie, cu  meciul de tineret România – Polonia. S-a terminat 2-2, iar în echipa României au evoluat alb-albaștrii Sfârlogea, Deliu, Țarălungă și Marin Marcel. Stadionul avea peste 20.000 de locuri şi s-a numit Central, iar din 1996 Ion Oblemenco, în memoria marelui tunar al Universităţii. Echipe mari ale Europei, inclusiv foste deţinătoare de cupe europene, au fost învinse de Universitatea Craiova pe vechiul Central. Aici, craiovenii au sărbătorit cele patru titluri naționale.

Ultimul meci oficial pe vechea arenă „Ion Oblemenco” s-a jucat pe 4 decembrie 2014. Pe 19 mai 2015, vechii componenti ai echipei și-au luat rămas bun de la stadionul pe care au scris o parte din gloria fotbalului din Bănie. Ei au primit, în semn de prețuire, o bucată din gazon.

Astăzi este ziua cea mare pentru Craiova, care inaugurează stadionul cel nou cu o partidă între CS Universitatea şi campioana Cehiei, Slavia Praga. Meciul va începe la ora 20, dar înaintea sa va fi un spectacol impresionant. Totul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite