Fetița bolnavă de cancer ai cărei părinți refuză operația ar putea fi luată în plasament în regim de urgență sau prin ordonanță

7 noiembrie 2017, 10:05

Singura șansă a micuței de 8 ani este o decizie în instanță. Cel mai probabil, Bianca va fi luată în plasament în regim de urgență sau prin ordonanță președințială.

Acestea sunt soluțiile la care vor apela juriștii Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași pentru ca fetița să poată primi tratament. Până atunci, medicii au mâinile legate, iar situația ei se înrăutățește pe zi ce trece.

La numai doi ani, fata a primit unul dintre cele mai dure diagnostice: cancer la rinichi, o formă rară și în stadiu avansat. Așa a început calvarul. Copila a fost operată de mai multe ori. Iar în ultimii șase ani a stat luni în șir în spital, pentru tratamente.

Părinții au sperat că fiica lor se va face bine. Însă cancerul s-a extins și la plămâni. Iar fata ar trebui să treacă acum printr-o nouă operație.

Mama și tatăl ei se opun. Și se tem că medicii i-ar putea lua organele sau că micuța nu ar supraviețui intervenției.

Părinții spun că au adus un tratament extrem de scump din Italia cu promisiunea că vor primi banii de la spital. Aproape 100 de milioane de lei, pe care nici acum nu i-au văzut.

Și nu ar fi singura problema cu care s-au confruntat. Medicii de la Spitalul Sf Maria din Iași care s-au ocupat de caz nu știu în ce stare este pacienta. Recunosc însă că boala este extrem de gravă, cu prognostic rezervat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite