Corupţia în fotbal. Europarlamentarii cer UEFA şi FIFA să ia măsuri

2 octombrie 2017, 10:54

Audierea a fost organizată de Comisia de anchetă privind evaziunea fiscală şi spălarea de bani. Fotbalişti celebri apar în scandalul Panama Papers, cu bani în paradisuri fiscale, pentru a-şi feri de impozite averile colosale. Messi, Ronaldo au fost evocaţi în discuţia din Parlamentul European.

“Noi, ca şi autorităţile fiscale din diverse ţări europene, am descoperit că cele mai mari cluburi, cei mai mari jucători, cele mai mari agenţii folosesc paradisuri fiscale pentru a scăpa de impozite. Toată lumea face asta. E un fenomen de proporţii!”, spune Merijn Rengers, jurnalist de investigaţie.

Dar reprezentanţii FIFA  şi UEFA, care au venit la audiere, spun că nu e treaba lor să vadă cum îşi declară fotbaliştii veniturile. Şi că, în mare, ei se ocupă de aspectele sportive.

“Evaziunea fiscală, de exemplu plata drepturilor de imagine, prin companii off-shore, este unul dintre domeniile în care noi avem o capacitate limitată de control”, explică Julien Zylberstein, consilier juridic UEFA.

Acum câteva luni, Lionel Messi a fost codamnat, alături de tatăl său, pentru fraudă fiscală, mai exact pentru nedeclararea sumei de 5 milioane de euro, pe care a încasat-o pentru drepturi de imagine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite