Autoritățile japoneze, îngrijorate de testele Rusiei cu rachete de croazieră în Marea Japoniei

Foto: Captură video
Foto: Captură video
15 aprilie 2022, 10:07

Moscova este îndemnată „să se abţină de la orice acţiuni care ar putea creşte tensiunile în Asia de Nord-Est” în lumina acestei situaţii, a spus Hayashi, şi a subliniat din nou că Japonia „condamnă cu fermitate” agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, deoarece „zdruncină bazele ordinii internaţionale”.

De asemenea, ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a afirmat că Moscova „are în vedere etalarea puterii în regiunea Orientului Îndepărtat” şi „modernizarea puterii sale navale”.

Ministerul rus al Apărării a anunţat joi că două submarine din Flota Pacificului au testat cu succes rachete de croazieră de tip Kalibr dintr-o poziţie subacvatică în apele Mării Japoniei.

Rachetele de croazieră au lovit cu succes un fals inamic şi peste 15 nave din flotă au luat parte la exerciţiu, a adăugat ministerul.

Lansările de test ale Rusiei au avut loc în timp ce nava americană USS Abraham Lincoln a forţei navale Carrier Strike Group desfăşoară operaţiuni bilaterale cu Forţa Maritimă de Autoapărare a Japoniei în Marea Japoniei.

Tensiunile dintre cele două naţiuni s-au intensificat de la invazia Ucrainei de către Rusia. Kremlinul s-a retras luna trecută din negocierile privind tratatul de pace cu Tokyo şi a îngheţat proiectele economice comune legate de disputate cu privire la Insulele Kurile din cauza sancţiunilor impuse de Japonia ca răspuns la invazie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite