Zvonuri despre moartea liderului nord-coreean Kim Jong-Un, în presă

26 aprilie 2020, 13:44

În presa asiatică se spune că pe 12 aprilie, lui Kim Jong-Un i s-a făcut rău, a căzut la pământ, ținandu-se de piept. Spitalizat de urgență, a suferit o intervenție chirurgicală coronariană. Nereușită. Iar acum dictatorul ar fi în stare gravă, vegetativă, fără șanse de recuperare.

Kim Jong Un a apărut pentru ultima dată în public pe 11 aprilie.

Câteva zile mai târziu, a fost ziua bunicului său, Kim Ir Sen, fondatorul Coreii comuniste, o mare sărbătoare la care sub nicio forma liderul de la Phenian nu ar fi lipsit. Decât dacă i s-ar fi întâmplat ceva grav.

Kim Jong-Un are, probabil, 36 de ani. E obez și fumător înrăit. Problemele de sănătate se văd cu ochiul liber, spun specialiștii occidentali care l-au analizat de a lungul timpului. Ar avea în jur de 135 de kg, la o înălțime de 1.70 m, nu se știe sigur, pentru că uneori poartă tocuri destul de măricele.

Serviciile secrete sud-coreene sunt, de regulă, cele mai informate despre ce se întâmplă la Phenian. Acum spun doar că sunt la curent că ar fi fost operat pe cord.

Dacă moartea lui se confirmă, apare marea problemă a succesiunii. Singura care i-ar putea urma e sora lui – Kim Yo Jong – mâna lui dreaptă în absolut toate problemele și deja o figură cunoscută în străinătate.

Nu e însă clar dacă are suficientă influență în partid.

E posibil ca decesul să se anunțe doar după ce tânăra va fi sigură pe poziția ei.

Mai circulă o ipoteză – Kim Jong-Un se recuperează după operația pe cord, într-o stațiune din estul țării. Trenul lui a fost văzut în zonă acum câteva zile. Și nu ar fi exclus ca el să reapară, mai ales că a mai lipsit din public, timp de 40 de zile, acum 6 ani, și a reapărut schiopătând și în baston.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite