Zona montană Semenic va fi transformată într-un uriaș domeniu turistic

Zona montană Semenic, din apropierea Reșiței, va fi transformată într-un uriaș domeniu turistic, cu pârtii, tiroliană, trasee de cicloturism și parc de aventură. Cel puţin asta îşi doresc autorităţile locale. Au însă o problemă: fostel hoteluri construite în perioada comunistă, clădiri aflate acum în ruină.

22 Martie 2022, 20:53 Știrile TVR |

 

Înainte de 1989, hotelurile Gozna, Nedeia și Semenic erau trei dintre clădirile Oficiului Judeţean de Turism, care atrăgeau mii de turişti în fiecare iarnă.

La începutul anilor 2000, privatizarea păguboasă a transformat hotelurile în ruine. Au fost abandonate şi apoi lăsate în paragină.

Ruinele de pe munte sunt în patrimoniul societății Turist Semenic, controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, firma aflată din 2011 în insolvență.

În 2019, lichidatorul judiciar a solicitat falimentul. Procesul este acum pe rolul Tribunalului Caraș-Severin. O șansă pentru aceste hoteluri ar fi ca Primăria Reșița, care derulează un amplu proiect pentru dezvoltarea domeniului turistic Semenic, să le cumpere.

Iarna aceasta, la Semenic a fost deschisă cea mai lungă pârtie de schi din țară, cu o lungime de aproape 6 kilometri. Pârtia este parte a unui amplu proiect de dezvoltare all-season a zonei turistice Semenic-Văliug.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI