Zombie, un drog devastator. Medicii avertizează că nu există încă un tratament specific pentru cei dependenţi

18 aprilie 2019, 18:44

Drogurile Zombi au început să faca ravagii și în România. Sunt prezentate drept etnobotanice, dar în realitate sunt compuși chimici, iar consumatorii ajung pur și simplu să cadă pe stradă.

Denumirea generică de Zombie este dată de felul în care se manifestă cei care sunt sub efectul acestor substanțe.

Uneori au reacții dure.

Etnobotanicele Zombi au preţuri relativ mici şi de aceea sunt căutate de tinerii care nu-și permit stupefiantele clasice.

Specialiștii avertizează însă că şi aceste amestecuri crează rapid dependenţă, iar medicii reuşesc cu greu să îi trateze pe cei care vor să scape de acest viciu.

Polițiștii antidrog din București au depistat acum câteva zile o rețea de traficanți de droguri etnobotanice din categoria  zombi. Surse judiciare susțin că membrii grupării vindeau drogurile sub formă lichidă direct dintr-o găleată murdară.

Consumatorii își luau câțiva mililitri în funcție de câţi bani aveau.

În Asia, un kilogram de droguri etnobotanice costă cel mult 500 de euro și prin procesare se pot obține câteva kilograme. O doză costă la final, 10 – 15 lei. Specialiștii atrag atenţia că drogurile de tip zombi dau efecte asemănătoare celor de mare risc.

În România însă, legea le consideră stupefiente de risc, așa cum este și cannabisul, și în consecință pedepsele pentru traficanţi sunt de cel mult câţiva ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite