Ziua Zimbrului, sărbătorită tradițional la Parcul Natural Vânători - Neamț

A fost sărbătoare în Parcul Natural Vânători Neamț. Conform unei tradiții locale, astăzi, de Ziua Zimbrului, s-a ales şi numele ultimului pui venit pe lume printr-un concurs de propuneri. În ultimii 10 ani, în judeţul Neamţ, populaţia de zimbri - animale aflate la un moment dat pe cale de dispariţie - a crescut constant. Autorităţile speră astfel ca uriaşul să populeze din nou pădurile din Carpați.

11 August 2022, 20:26 (actualizat 11 August 2022, 21:14) Știrile TVR |

60 de zimbri trăiesc acum pe cele 30 de mii de hectare din Parcul Natural Vânători Neamț. Aici au fost aduse animale din alte țări europene în ultimii ani, iar turmele s-au înmulțit treptat datorită mediului favorabil.

Cel mai tânăr exemplar de zimbru a fost botezat RO-berto, pentru ca numele trebuie să conțină obligatoriu, particula RO, indicativul țării noastre. O localnică din Vânători, care îndrăgește nespus uriașii blânzi din Parcul Natural, a fost nașa micului pui.

Propunerile pentru nume au fost înregistrate anul acesta pe siteul Parcului Natural Vânători, iar oamenii au ales prin vot.

Zimbrii au fost reintroduși în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu 10 ani, iar proiectul de aclimatizare și înmulțire a uriașilor în libertate se dovedește un adevărat succes.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI