Ziua Veteranilor, sărbătorită în toată țara. Campanie pentru construirea unui centru de reabilitare a militarilor răniți

11 noiembrie 2017, 15:01

Cătălin Olteanu se afla în Afganistan la a doua misiune când, în timpul unei explozii, i-a fost distrusă aproape toată partea dreaptă a feţei.

Au urmat multe intervenţii chirurgicale în străinătate.

„Armata a devenit pentru mine a doua mea viață și a trebuit să renunț la viața mea”, spune Cătălin Olteanu.

Tot după o explozie în Afganistan, Ionuţ Butoi a rămas infirm. Cu multă ambiţie şi optimism, anul acesta a obţinut aurul alături de echipa României la Jocurile Invictus de la Toronto.

Ionuț Butoi: „Mi-aduc aminte doar că ne întorceam după o misiune de 24 de ore (…) Știu că la un moment dat eram undeva pe jos, am zis de ce m-am umflat sub centură şi nu-mi simţeam picioarele (…) Și m-am trezit undeva după 8 zile de comă într-un spital în Germania”.

Pentru acești eroi, preşedintele asociaţiei s-a hotărât în anul 2013 să construiască primul centru de reabilitare din România.

„După un an jumătate imobilizat la pat, am fost nevoit să merg la unul dintre centrele din România, atât militare sau civile, fapt pentru care am întâmpinat aceleași probleme ca alți colegi de-ai mei răniți, acelea de a nu avea unde ne putea recupera”, spune Marius Apostol, președintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi.

Asociația a obţinut deocamdată un teren de 20.000 de metri pătrați în judeţul Giurgiu. Cu ajutorul acestei campanii, eroii speră să strângă şi bani suficienți pentru a construi un centru de reabilitare cu 400 de locuri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite