Ziua Românilor de Pretutindeni. Campania ministerului și mesajul președintelui României

Ziua Românilor de Pretutindeni se sărbătorește în fiecare an, în ultima duminică din luna mai.

28 Mai 2017, 10:52 (actualizat 28 Mai 2017, 11:43) |
Ziua Românilor de Pretutindeni / FOTO: dprp.gov.ro
Ziua Românilor de Pretutindeni
Drapelul naţional al României

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează evenimente dedicate componentei educaționale şi se concentrează pe importanţa limbii române, ca element esențial în păstrarea şi afirmarea identității etnice și lingvistice a românilor din afara granițelor.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) îi invită pe românii de pe toate continentele să participle la campania online derulată pe pagina de Facebook a ministerului prin #ZRP cu tag @mprpromania.

Participanții trebuie să posteze o fotografie cu tematica 'Limba română mai aproape de casă' pe platforma de socializare şi să eticheteze Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi evenimentul ZRP.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni 'urmăreşte să aducă în prim-plan excelenţa şi rezultatele deosebite ale membrilor comunităţilor româneşti, ca vectori importanţi în promovarea imaginii României în lume şi ambasadori ai valorilor româneşti în afara graniţelor'.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Românilor de Pretutindeni

Klaus Iohannis, președintele României: “Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi. Cu atâţia români aflaţi acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia este să se pună în slujba lor. Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa”.

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai. Până în 2014, ea era celebrată la 30 noiembrie, odată cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României.

Anul acesta, Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită pe 28 mai, ultima duminică a acestei luni.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI