Ziua porţilor deschise la STS. Cei mai mulţi dintre vizitatori au fost copii

26 octombrie 2019, 19:29

Specialiștii STS au instalat în curtea instituției o consolă de la 112 care arată în timp real apelurile de urgență din București- Ilfov. Specialiștii în securitate cibernetică au fost și ei prezenți și au dat vizitatorilor explicații legate de atacurile informatice.

Cei mai mulți dintre cei care au venit să viziteze Serviciul de Telecomunicații Speciale au fost copii. Ei au fost fascinați de mașinile care asigură comunicațiile criptate.

În doar câteva ore, expoziția organizată de specialiștii STS a fost vizitată de câteva sute de persoane. Pe lângă echipamentele folosite de serviciul special, vizitatorii au putut vedea și aplicațiile informatice care vor fi folosite la alegerile prezidențiale din noiembrie.

În urmă cu 3 luni, directorul STS a demisionat, după ce sistemul 112 nu a putut localiza zona din care sunase și ceruse ajutor Alexandra Măceşanu, adolescenta care a fost răpită și ucisă la Caracal. Imediat după acest scandal, autoritățile au anunțat că în viitorul apropiat vor debloca contractul de fonduri europene pentru modernizarea serviciului de urgență.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite