Ziua Pământului, celebrată prin acțiuni de ecologizare. 100 de voluntari au curățat Pădurea Băneasa, care era sufocată de gunoaie

22 aprilie 2023, 22:24

Televizoare, haine, bucăți de mobilă și sticle ies la iveală de sub frunzișul pădurii Băneasa. Peste 100 de voluntari au răspuns apelului Asociației Act for Tomorrow şi au venit să curețe acest petic verde din nordul Capitalei.

Gunoaiele nu erau doar la marginea pădurii, ci chiar şi în mijlocul acesteia.

Înființată cu patru ani în urmă, Asociația Act for Tomorrw a creat deja o tradiție, și a ecologizărilor, și a împăduririlor, în toată țara.

ANA MARIA RĂDULESCU, manager de proiect, Asociaţia Act for Tomorrow: Oamenii știu că avem o problemă, și cu deșeurile din natură, și cu poluarea. Am împădurit peste 100.000 de hectare, cu aproximativ 10.000 de voluntari.

Deşi vedem munţi de gunoaie în zonele verzi sau pe malurile unor ape, tot mai mulţi români sunt dispuşi să participe la acțiuni de ecologizare, o dovedește un sondaj lansat în preajma Zilei Pământului.

44% dintre intervievaţi au participat cel puțin o dată la o campanie de ecologizare. 42% au luat parte, ca voluntari, la campanii de împăduriri. 67% colectează selectiv toate deșeurile din gospodăria lor. 4 din 10 respondenți asociază încălzirea globală cu „creșterea temperaturilor”. (Sursa: IRES)

Uniunea Europeană și-a propus să reducă cu 55% emisiile poluante, până în 2030. Dar, pentru trecerea la tehnologiile nepoluante, este nevoie de investiții masive.

IONUŢ SORIN BANCIU, secretar de stat, Ministerul Mediului, Pădurilor şi Apelor: Avem o finanțare consistentă, până în 2027. România are la dispoziție peste 80 de miliarde de euro. O mare parte din acești bani vin pentru a finanța aceste măsuri verzi.

Ziua Pământului e celebrată din 1970 de sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă, care participă la acțiuni de ecologizare și de împădurire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite