Ziua naţională Constantin Brâncuşi. „Nu căutaţi formule obscure sau mister în lucrările mele. Ceea ce vă dăruiesc eu este bucurie pură” a spus artistul despre operele sale

19 februarie 2022, 21:28

14 schițe realizate de Constantin Brâncuși au fost expuse în Parcul Central din Târgu Jiu, care găzduiește cea mai importantă moștenire culturala lăsată de sculptorul născut la Hobița în urmă cu 146 de ani. Turiștii au fost încântați să poată admira desenele mai puțin cunoscute publicului larg.

Lucrările fac parte din colecții private. Două asociații culturale din Gorj au făcut demersuri ca desenele să fie expuse la Târgu Jiu.

Muzeul de Artă Craiova a marcat Ziua Naţională Brâncuşi prin organizarea a două tururi ghidate, gratuite, prin cabinetul sculptorului, dar şi printr-o expoziţie temporară.

Figură definitorie a artei începutului de secol XX, Constantin Brâncuşi este considerat de mulţi critici cel mai mare sculptor modern. Artistul însuşi a rezumat esenţa operei sale în câteva cuvinte: „Nu căutaţi formule obscure sau mister în lucrările mele. Ceea ce vă dăruiesc eu este bucurie pură.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite