Ziua Naţională a Franţei a fost celebrată printr-o ceremonie simbolică, o premieră după al doilea război mondial

14 iulie 2020, 22:16

Ceremonia de la Concorde a fost una solemnă, plină de emoție, care anul acesta a avut următorul mesaj – « Angajați! Uniți! Solidari! ». Un moment special l-a constituit omagiul adus generalului Charles de Gaulle și rolului pe care acesta l-a avut în istoria Franței.

 

Trupele celor mai renumite școli militare au defilat în spațiul oferit de Place de la Concorde, iar patrula aeriană a Franței, formată din 50 de avioane și 20 de elicoptere, a oferit un adevărat spectacol.

Punctul culminant al ceremoniei l-a constituit omagiul adus cadrelor medicale și celor care au asigurat serviciile de primă necesitate din Franța în perioada carantinei. Aceștia au fost aplaudați minute în șir.

 

La ceremonie au participant aproximativ 4500 de persoane, cu respectarea stricta a masurilor sanitare și distanțării cerute de criza sanitara. Miniștrii Sănătății din Luxemburg, Germania, Elveția și Austria, tari care au primit în timpul crizei bolnavi în stare grava din Franța, s-au numărat printre invitații de la Concorde.

 

La Paris, seara se încheie cu tradiționalul foc de artificii de la Turnul Eiffel.

 

Primăriile din multe orașe ale Franței au decis să anuleze focurile de artificii și balurile populare din cauza crizei și au propus spectacole care să poată fi urmărite online.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite