Ziua Națională a României, celebrată la Moscova

2 decembrie 2021, 07:57

Recitaluri de poezie, muzică și chiar concursuri între cine știe mai multe despre țara noastră – așa s-a desfășurat seara românească organizată la Biblioteca pentru literatură străină.

În public am avut plăcerea să constat că sunt oameni care cunosc România, care cunosc cultura română, oameni care studiază limba română aici la Moscova și în Rusia. Am donat de asemnea din partea Ambasadei câteva cărți de literatură română contemporană, a precizat Cristian Istrate, ambasadorul României în Federația Rusă.

Donația completează impresionanta colecție de carte în limba română a Bibliotecii din Moscova – 18500 de exemplare.

Sunt cărți despre artă, despre arhitectură, cinematografie, fotografie, chiar și bucătărie. Este tot ce prezintă interes pentru oameni. Scopul nostru este să oferim oamenilor posibilitatea să afle cât mai mult despre cultura, tradițiile diferitelor state. Am fost plăcut impresionați, a spus Pavel Kuzmin, directorul Bibliotecii pentru literatură Străină din Moscova.

Profesori de limba română de la prestigioase universități din Moscova au ținut câteva prelegeri despre țara noastră: cum s-a trecut, în secolul al-XIX-lea la alfabetul latin, dificultățile pe care le întâmpină străinii în învățarea limbii române sau despre cei mai reprezentativi poeți și scriitori ai literaturii române.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite