CORESPONDENŢĂ DE LA MOSCOVA

Ziua Moscovei, sărbătorită fără fastul de altădată. Manifestațiile în aer liber, limitate de criza sanitară

Moscova sărbătoreşte în acest an ziua de naştere mai modest, având în vedere restricţiile legate de pandemie. Oamenii au ieşit la plimbare şi spun că duc lipsa spectacolelor grandioase de altădată. Edilii s-au străduit totuşi să creeze atmosfera de sărbătoare.

12 Septembrie 2021, 17:51 (actualizat 13 Septembrie 2021, 02:23) |

Manifestațiile în aer liber, care până nu demult se organizau cu mare fast, sunt limitate de criza sanitară. Dar asta nu înseamnă că oamenii nu sunt dornici de distracții. Chiar dacă a venit toamna, primăria s-a hotărât să prelungească sezonul de vară amenajând o oază verde chiar lângă Kremlin.

Centrul capitalei ruse s-a transformat într-o adevărată grădină de flori. Moscoviții pot veni și admira aranjamentele florale până la începutul lunii octombrie.

Turiștii, veniți în centru,  se întrec să facă fotografii în care să cuprindă în același cadru flori de câmp, nuferi și o parte din Kremlin. Chiar dacă nu sunt concerte în aer liber o plimbare prin Piața Roșie este binevenită.

Pentru copii au fost amenajate chiar în Piața Roșie locuri de joacă. Muzicanți amatori sau trupe de dansatori organizează spectacole ad-hoc spre bucuria trecătorilor.

 

 

 

Moscova, corespondență de la Liviu Iurea

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 11°C 16°C
CLUJ 12°C 14°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 13°C 14°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI