Ziua mondială a mediului. Tema din 2019 pune accentul pe combaterea poluării aerului

În lumea întreagă, un milion de sticle de băutură din plastic sunt achiziţionate în fiecare minut, iar până la 500 de trilioane de pungi de plastic de unică folosinţă sunt folosite în fiecare an. Totodată, 13 milioane de tone de plastic ajung în fiecare an în ocean.

05 Iunie 2019, 11:07 (actualizat 05 Iunie 2019, 12:08) Știrile TVR |
Ziua mediului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
Ziua mondială a mediului înconjurător este aniversată la data de 5 iunie a fiecărui an. Prin marcarea acestei zile Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Fiecare Zi mondială a mediului înconjurător este organizată în jurul unei teme, recomandată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). UNEP reprezintă autoritatea globală de mediu la nivel mondial care stabileşte agenda globală de mediu şi promovează implementarea coerentă a dimensiunii de mediu a dezvoltării durabile în cadrul sistemului ONU.

Misiunea UNEP este să ofere o direcţie şi să încurajeze parteneriatul în îngrijirea mediului, informând şi dând posibilitatea naţiunilor şi popoarelor de a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii fără a o compromite pe cea a generaţiilor viitoare.

Tema din 2019 - #BeatAirPollution - pune accentul pe combaterea poluării aerului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI