Ziua Marii Uniri, sărbătorită și în Alba Iulia. Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud: Am demonstrat că transformarea digitală se poate realiza inclusiv în satul românesc

1 decembrie 2022, 08:41

Autoritățile se așteaptă la 25.000 de oameni care vor veni să vadă parada la Alba Iulia, care va începe la ora 14.00 și va fi transmisă în direct de TVR, a transmis Vlad Ungar, pentru TVR Info. Sunt peste 1.000 de militari, de pompieri, de jandarmi, de polițiști și de ofițeri ai SRI care vor defila. Cerul va fi survolat de elicopterele IAR 330 Puma Socat care se vor ridica de la baza din Câmpia Turzii.

Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud, a explicat la TVR Info cum a reușit să elimine ghișeele și să digitalizeze relația cu cetățenii localităților: Am reușit punându-ne viziunea și ideile în practică și crezând că tehnologia va fi viitorul. În felul acesta am desființat casieria și am încercat să demonstrăm că transformarea digitală se poate realiza inclusiv în satul românesc. Am început transformarea digitală în urmă cu 12 ani, când am devenit prima comună unde puteai să pregătești electronic toate taxele către primărie. Și de atunci oamenii au înțeles că nu trebuie să mai facă kilometri de acasă până la ghișeul Primăriei și că pot face asta de la un aparat de la magazinul din satul lui, de la un calculator sau telefon.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă