Ziua Învăţătorului. Claudia Chiru: La copii ajungi cu poveste, cu joacă și cu voie bună, acestea sunt căile de acces

5 iunie 2018, 10:43

În calendarul zilei este Ziua Învățătorului, așadar o zi cu semnificație specială deoarece s-a născut dascălul Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului românesc. Este cel care în 1818, a înființat în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava.

Într-o perioadă când dascălul este tot mai hulit şi educația neglijată chiar de cei de la care avem cele mai mari așteptări, dascălii, iată că din trecut avem repere de oameni care și-au dedicat viața pentru a-i lumina pe alții, fără a cere nimic în schimb.

Ziua Învățătorului este sărbătorită prin activități extraşcolare, organizate de fiecare unitate de învăţământ.

Claudia Chiru, învăţătoarea instruită la Oxford care şi-a propus să revoluţioneze educaţia din România a fost de Ziua Învățătorului în studioul emisiunii Perfect Imperfect.

Claudia Chiru spune că nu își dorește să fie oricum. Suntem mulți care nu ne dorm să fie oricum, să fie asa cum ar trebui să fie, să fim un popor educat, să fim un popor mândru, dar nu în sensul de vanitos, să ne apărăm valorile noastre naționale să ne apărăm cultura (…) Noi, învățătorii, suntem toți pasionați, nouă ne place și suntem în învățământ pentru că știm care este rolul nostru în societate, suntem mentori pentru copiii noștri, arată învățătoarea.

Trebuie să te bucuri de ceea ce ai. Dacă ai fi măcar 80% din timp bine dispus, la școală – nu trebuie să fii fericit într-un mod tâmp – trebuie să fii dispus să intri între copii. La copii ajungi cu poveste cu joacă și cu voie bună, acestea sunt căile de acces, a subliniat Claudia Chiru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite