Ziua Internațională a Pădurilor. România are aproximativ 6,5 milioane de hectare de pădure

21 martie 2019, 22:12

Un raport Greenpeace arată că, doar în 2017, România a pierdut aproape 42 de milioane de lei în urma tăierilor ilegale de păduri. Peste 1.500 din cazurile identificate de autorități au fost semnalate de cetățeni care au văzut cum dispar peste noapte mii de metri cubi de lemn.

Defrișările nu pot fi oprite, dar se fac progrese în depistarea şi blocarea furturilor.

Ioan Deneș, ministrul Apelor și pădurilor: „În ultimii ani, s-au diminuat foarte mult volumele de tăieri ilegale. (..) În anul 2018 au fost aproximativ 200 mii de metri cubi de tăieri ilegale. (…) Trebuie să reînvățăm să reiubim pădurile„.

Cel mai mare administrator de păduri din țara noastră vrea să planteze anul acesta 27 de milioane de puieți, care vor acoperi o suprafață de peste 12 mii de hectare.

Autoritățile vor ca în 2019 să construiască și aproximativ 360 de km de drumuri forestiere noi și să reabiliteze alți 2.000 de km din cele existente.

Gheorghe Mihăilescu, director general Romsilva: „Toate acestea ne ajută și pe noi să ajungem până sus, aproape în vârful munților, pentru a îngriji pădurile, pentru a le apăra de incendii sau de alte fenomene meteorologice violente„.

România are peste 6 milioane de hectare de pădure și se mândrește cu cele mai mari suprafețe de păduri virgine din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă